Afspraak maken 088 - 828 24 00

Tina Drijver over ZwangerFit bij Lijf & Visie

Woensdag 15 januari 2020 in Ervaringen

15-01-2020 Tina Drijver volgt bij Lijf & Visie de ZwangerFit training in Schagen. Ze startte bij ons in 2019 toen ze zwanger was van haar zoon. Inmiddels is ze bevallen en heeft ze de training weer opgepakt in de groep voor pas bevallen moeders. Met ZwangerFit train je wekelijks onder persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde fysiotherapeut met andere zwangeren of pas bevallen vrouwen. Je werkt aan je conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Je voorkomt of vermindert klachten en je gaat sterk je bevalling in. Tina is zo enthousiast over ZwangerFit, dat zij graag haar ervaring met jullie deelt.

Mijn naam is Tina Drijver, ik ben getrouwd met Michiel. We hebben drie kinderen, twee meiden (een tweeling) die geboren zijn in 2016 en in oktober 2019 kregen we er een zoon bij. Ik werk als manager educatie bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Een onwijs leuke en uitdagende baan! Daarnaast speel ik saxofoon en ik sport graag. Ook met het hele gezin kamperen in landen die nog niet massaal ontdekt zijn (zoals Bosnië, Montenegro), daar een berg beklimmen en lekker eten zijn dingen die ik graag doe!

Hoe kwam je in aanraking met ZwangerFit?
Via bekkenfysiotherapeut Mea Ligthart. Tijdens de zwangerschap van de tweeling kreeg ik bekkenklachten, die ik bij deze zwangerschap zeker wilde voorkomen. Dat lukte door o.a. op tijd met mijn eigen sporten te stoppen en over te stappen naar ZwangerFit.

Wat waren je verwachtingen toen je startte?
Dat ik op een verantwoorde manier toch zou kunnen doortrainen gedurende mijn zwangerschap. Ik wilde graag iets actiefs blijven doen, zo actief mogelijk, en hoopte dat bij ZwangerFit te vinden. Ik zou het zonde vinden als mijn conditie te veel achteruit zou gaan tijdens de zwangerschap. Daarnaast hoopte ik te gaan trainen met een groep gelijkgestemde meiden.

Hoe ervaar je de training? Wat brengt het je?
De training zorgde er echt voor dat ik tot de bevalling op een goede manier kon doortrainen, met aandacht voor spieren die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. De avond voor ik ging bevallen, heb ik gewoon nog gesport, echt perfect!

Na de zwangerschap mocht ik na vier weken weer rustig starten, omdat ik me prima voelde. Dat was echt een feest, weer even wat anders doen dan luiers verschonen 😊. De training bouwde heel rustig op en zorgde ervoor dat ik bewust werd van wat wel en niet verstandig is. Zo had ik in mijn hoofd dat ik na een week of 6 mijn eerste rondje wel weer kon hardlopen, wat ik ook heel graag had gedaan, maar dat werd me echt afgeraden, hoe goed ik me ook voelde. Het verantwoord opbouwen met deskundige begeleiding van Britt vind ik een van de grote voordelen van de training, zeker omdat ik anders zelf veel te snel weer was begonnen met alles.

Daarnaast heeft het me gebracht dat ik na de bevalling supersnel weer op de been was en me al snel fysiek weer heel goed voelde. Dat was ideaal, omdat we in een drukke periode belandden, we zijn namelijk een paar maanden na de geboorte van onze zoon verhuisd. Tot slot vind ik het ontzettend leuk om met meiden te trainen die in precies dezelfde situatie zitten. Doordat je een belangrijke levensgebeurtenis van elkaar meemaakt, ontstaat er al snel een ‘echte’ groep.

Hoe pas je je ervaringen toe in het dagelijks leven?
Tijdens de trainingen is veel aandacht voor een goede houding, met als een van de belangrijke doelen het sterker maken van de dieperliggende buikspieren. Ik merk dat ik bij mijn dagelijkse bezigheden alerter ben op die houding en dat ik veel bewuster bezig ben met het verantwoord sterker worden. Op deze manier denk ik straks weer makkelijker van start te kunnen gaan met mijn oude sporten.

Inmiddels mag ik wél weer hardlopen en andere sporten doen. Voor mijn gevoel heb ik nog wat in te halen, waardoor ik er over denk om later dit jaar een halve marathon te gaan lopen. Dankzij de opbouw bij ZwangerFit heb ik er alle vertrouwen in dat dit moet gaan lukken.

Ook meedoen?
We willen Tina bedanken voor haar enthousiasme en dat ze haar ervaring wilde delen met jullie. Ben jij nou ook Zwanger of ben je net bevallen en wil je graag fit zijn en blijven? Kijk dan op onze ZwangerFit pagina en geef je op! We hebben in Schagen nog plek voor nieuwe deelneemsters.

ZwangerFit

Overzicht


Relevante artikelen

Ze zagen mij, Rosalie, en niet de coronapatiënt!

Woensdag 22 december 2021

Topfan Rita Pen bedankt Lijf & Visie

Woensdag 13 oktober 2021

Een leven met reuma: Ann vertelt wat haar helpt!

Dinsdag 12 oktober 2021

Mijn ervaring: 21 jaar en corona

Dinsdag 12 januari 2021

Overzicht

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.