Oncologie fysiotherapie
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Oncologie fysiotherapie

Ervaar je voor, tijdens of na de behandeling van kanker (pijn-) klachten en belemmeringen? Heb je moeite met het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten en/of werk? Dan kan oncologie fysiotherapie iets voor jou betekenen. Deze veelzijdige therapie bieden we aan op onze locatie in Schagen en Soest.

Het hebben van kanker en de behandeling hiervan heeft een grote impact. Deze klachten ontstaan voor,  tijdens of na de behandeling van kanker (soms jaren na het eindigen van de behandeling), maar kunnen ook vooraf aan de behandeling al aanwezig zijn. Ze hebben veel invloed op je kwaliteit van je leven.

Onze werkwijze

  • Prehabilitatie (het verbeteren van je conditie voorafgaand aan de behandelingen van kanker): ‘Hoe fitter erin, hoe fitter eruit!’.
  • Begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker    
  • Verbeteren van conditie, kracht en uithoudingsvermogen    
  • Herstel van vermoeidheid (energie en een goede nachtrust)
  • Behandeling van lymfoedeem
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten, sport en/of werk
  • Herwinnen van zelfvertrouwen, weerbaarheid en het vinden van een nieuwe balans.

Wil jij werken aan je herstel voor, tijdens of na de behandeling van kanker? Dan kun je bij onze oncologie fysiotherapeut terecht!  Ervaar je andere belemmeringen of klachten? Neem dan ook contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden in jouw lijf om écht te verbeteren en weer optimaal te kunnen functioneren.

Zo werkt het
Je kunt met of zonder verwijzing van je huisarts/specialist aanmelden voor oncologie fysiotherapie bij Lijf & Visie. Samen plannen we een passende afspraak voor je in. Vervolgens vindt de intake plaats bij één van onze oncologie fysiotherapeuten. Samen met jou wordt een speciaal programma opgesteld wat gericht is op wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en herstellen. De behandeling kan o.a. bestaan uit oefentherapie in de oefenruimte, hydrotherapie of oedeemfysiotherapie.

"Bewegen of weer leren bewegen onder de veilige begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut geeft zelfvertrouwen en je conditie blijft langer op peil."

Wanneer?
Je kunt in iedere fase van je behandeling van kanker starten met oncologie fysiotherapie. Ook wanneer je behandeling is afgerond. Het liefste zien we je bij aanvang van je behandeling zodat wij je kunnen begeleiden en  inspelen op mogelijke uitdagingen. Hoe fitter je aan je behandelingen kunt beginnen, hoe fitter je eruit komt.

Kun je starten voor je met de behandeling start in het ziekenhuis? Ja, dat kan! Het is wetenschappelijk bewezen dat trainen bijdraagt aan het beter doorstaan van de behandeling en bijdraagt aan sneller herstel en betere kwaliteit van leven na de behandeling van kanker.

Klachten ten gevolge van de behandelingen van kanker kunnen soms jaren later ontstaan. Deze klachten kunnen je belemmeren in je dagelijks leven en kunnen bestaan uit veranderingen op lichamelijk, psychisch en cognitief gebied. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid en een verminderde conditie. Door late gevolgen kun je beperkingen ervaren met het uitvoeren van hobby’s, sport en werk/school. Ervaar je belemmeringen of klachten? Neem dan contact met ons op

Kun je starten als je hormoon-, immuno- en/of chemotherapie ondergaat?
Ja dat kan! Het is wetenschappelijk bewezen dat trainen in deze fase ervoor zorgt dat je de chemobehandeling beter doorstaat met minder bijwerkingen, minder vermoeidheid, je houdt de kuren beter vol en je conditie zal minder dippen. Wij geven je graag die extra aandacht die je nodig hebt.

Kennis van zaken
Onze oncologie fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid. Zij weten wat kanker en de behandeling hiervan met je lichaam doet en tegen welke beperkingen je kunt aanlopen. Daardoor kunnen zij goed inschatten wanneer je er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook is er een goed en veelvuldig contact met de huisartsen en medisch specialisten uit de regio om gezamenlijk de beste zorg te geven. 

Oncologische Revalidatie bij Lijf & Visie
Mochten je klachten meer complex zijn, dan kan onze zorg worden uitgebreid met een oncologisch revalidatietraject samen met het multidisciplinair team van Lijf & Visie. Alle kennis en kunde onder één dak om je verder te helpen. Lees hier meer over revalidatie bij Lijf & Visie.

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Schagen (1)

Dominique van Hattem

Oncologie Fysiotherapeut & Oedeemfysiotherapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Monique van Duijn

Oncologie Fysiotherapeut & Oedeemfysiotherapeut

Wij zijn aangesloten bij Onconet:
   

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.