Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Oncologie Fysiotherapie

Ervaar je tijdens of na de behandeling van kanker (pijn-) klachten en belemmeringen? Heb je moeite met het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten en/of werk? Dan kan Oncologie Fysiotherapie mogelijk iets voor jou betekenen. Deze therapie bieden we aan op onze locatie in Schagen en Soest.

Het hebben van kanker en de behandeling hiervan brengt vaak grote gevolgen met zich mee. Deze klachten ontstaan tijdens of na de behandeling van kanker (soms jaren na het eindigen van de behandeling), maar kunnen ook vooraf aan de behandeling al aanwezig zijn. Ze hebben veel invloed op de kwaliteit van je leven.

Oncologie Fysiotherapie richt zich op:

  • Begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker    
  • Verbeteren van conditie, kracht en uithoudingsvermogen    
  • Herstel van vermoeidheid (energie en een goede nachtrust)
  • Behandeling van lymfoedeem
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten, sport en/of werk
  • Herwinnen van zelfvertrouwen, weerbaarheid en het vinden van een nieuwe balans.

Wil jij werken aan je herstel tijdens of na de behandeling van kanker? Dan kun je bij onze oncologie fysiotherapeut terecht!  Ervaar je andere belemmeringen of klachten? Neem dan ook contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden in jouw lijf om écht te verbeteren en weer optimaal te kunnen functioneren.

Zo werkt het
Je meldt je aan via de website of je belt met onze receptioniste en plant een afspraak in voor oncologie fysiotherapie. Je kunt met of zonder verwijzing van je huisarts/specialist een afspraak maken. Vervolgens vindt de intake plaats bij één van onze gespecialiseerde oncologie fysiotherapeuten. Samen met jou wordt een speciaal programma opgesteld wat gericht is op wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en herstellen. Wij bieden diverse therapievormen binnen de oncologie fysiotherapie afhankelijk van je specifieke zorgvraag. De behandeling kan o.a. bestaan uit oefentherapie in de oefenruimte, zwemtherapie (locatie in Schagen) of oedeemtherapie. Bewegen of weer leren bewegen onder de veilige begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut geeft zelfvertrouwen en je conditie blijft langer op peil.

Wanneer
Je kunt in iedere fase van je behandeling van kanker starten met oncologie fysiotherapie. Ook wanneer je behandeling is afgerond. Hierin willen we graag meegeven dat hoe eerder je start hoe beter. Het liefste zien we je bij aanvang van je behandeling zodat wij je kunnen begeleiden en kunnen inspelen op mogelijke uitdagingen.

Kun je starten als je hormoon-, immuno- en/of chemotherapie ondergaat?
Het antwoord hierop is: JA! Het is wetenschappelijk bewezen dat trainen in deze fase ervoor zorgt dat je de chemobehandeling beter doorstaat met minder bijwerkingen, minder vermoeidheid, je houdt de kuren beter vol en je conditie zal minder dippen. Wij geven je graag die extra aandacht die je nodig hebt.

Kennis van zaken
Onze oncologie fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid. Zij weten wat kanker en de behandeling hiervan met je lichaam doet en tegen welke beperkingen je kunt aanlopen. Daardoor kunnen zij goed inschatten wanneer je er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook is er een goed en veelvuldig contact met de huisartsen en medisch specialisten uit de regio om gezamenlijk de beste zorg te geven. 

Vergoeding oncologie fysiotherapie
Oncologie fysiotherapie in de eerstelijn valt onder fysiotherapie. Deze wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om te informeren bij je zorgverzekering en de polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per verzekeraar. Klik hier voor meer informatie over kosten en vergoedingen>>

Oncologische Revalidatie bij Lijf & Visie
Mochten je klachten meer complex zijn, dan kan onze zorg worden uitgebreid met een oncologisch revalidatietraject samen met het multidisciplinair team van Lijf & Visie. Alle kennis en kunde onder één dak om je verder te helpen. Lees hier meer over revalidatie bij Lijf & Visie.

Afspraak maken
Wil je meer informatie? We staan je graag te woord; zie onze contactpagina voor Soest of Schagen. Wil je je alvast aanmelden, maak dan gebruik van ons formulier. Kies hier voor locatie Schagen of Soest en dan voor oncologie fysiotherapie:

Afspraak maken

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Schagen (1)

Dominique van Hattem

Oncologie - & Oedeemfysiotherapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Taiana Sibilo

Oncologie fysiotherapeut & Oedeemfysiotherapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Wij zijn aangesloten bij Onconet: