MENU
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën, met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproblematiek. Sportfysiotherapie zorgt ervoor dat jij als sporter weer snel op de been bent.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kijkt ook om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. De sportfysiotherapeut beoordeelt welke alternatieve sportactiviteiten kunnen worden uitgevoerd.

De sportfysiotherapeut richt zich primair op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt in al zijn facetten, in het bijzonder de sportparticipatie. Uw sportfysiotherapeut kijkt naar het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert.

De sportfysiotherapeut behandelt ook cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen. Bij Lijf & Visie ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Onze specialisten

Alistair Alexander Lees verder
Lijf & Visie
Koningsweg 4
3762 EC Soest
T: 035 - 60 305 04
F: 035 - 60 908 68