Afspraak maken 088 - 828 24 00

Leefstijlcoaching

Ben je op zoek naar een betere balans in je leven?
Wil je graag meer bewegen en gezondere keuzes maken in je voedingspatroon? Wil jij aan de slag met jouw gezondheid en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Meld je dan aan voor Leefstijlcoaching: Stap voor stap naar een Gezonde Leefstijl!

Duurzaam een gezondere leefstijl
Met een drukke baan of een gezin met (jonge) kinderen is dat niet altijd even makkelijk. Je kan stress ervaren en mogelijk slecht slapen. Hoe doorbreek je dit patroon en zorg je ervoor dat je duurzaam een gezondere leefstijl hebt? Zodat je weet welke gezonde keuzes je kunt maken om beter in je vel te zitten. Met leefstijlcoaching nemen we je aan de hand en begeleiden we je hierbij.

Het vertrekpunt ben jij:

"Wat is voor jou belangrijk en waar wil jij graag mee aan de slag?"

Het vertrekpunt van leefstijlcoaching is een analyse van je huidige leefstijl. We meten je lichaamssamenstelling met de meest geavanceerde apparatuur van InBody en we formuleren gezamenlijk welk doel jij wil bereiken. Stap voor stap werken we toe naar dit doel. Hoe dit traject eruit ziet, bepalen we samen aan de hand van de doelstellingen die voor jou belangrijk zijn.

Naast een individueel traject kun je ook aan de slag met een groepstraject vanuit de GLI.

GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie
Bij Lijf & Visie Soest werken we met onze groepstrajecten volgens het SLIMMER programma. Het doel van het Slimmer programma is een gezonde(re) leefstijl en het vergroten van eigen regie met gewichtsverlies en verbeterde kwaliteit van leven tot gevolg. In het programma komen verschillende aspecten van een gezonde leefstijl aan bod, zoals; voeding, beweging, stressreductie en slaap.

► We gaan stap voor stap aan de slag met een blijvende gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Rekening houdend met je sociale context en wat er voor jou mogelijk is.

Het SLIMMER programma bestaat uit een voedings- en beweegdeel:

Een dietsiste neemt het voedingsdeel voor haar rekening en een fysiotherapeut het beweegdeel. Het beweegdeel bij Lijf & Visie ziet er als volgt uit:

Je komt in aanmerking voor het SLIMMER-programma indien:
✓ Je overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.
✓ Je ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30).
✓ Je gemotiveerd bent om te werken aan een gezonde leefstijl.
✓ Je het commitment aangaat voor de duur van het programma.
✓ Je 18 jaar of ouder bent.

Tarieven & Vergoeding
Individueel traject leefstijlcoaching
Het intakegesprek kost € 95,-. Dit is inclusief de InBody Healthcheck. Tijdens het adviesgesprek maken we een stappenplan waarmee je aan de slag gaat. De daaropvolgende verdiepingsgesprekken kosten € 75,- per gesprek (ca een uur). Een individueel leefstijltraject is voor eigen rekening. Je kunt bij je zorgverzekering informeren naar de mogelijkheden vanuit je aanvullende pakket. Een aantal zorgverzekeraars bieden preventieve zorg aan.

Groepstraject SLIMMER-Programma
De kosten voor deelname aan het SLIMMER-programma worden vergoed door je zorgverzekeraar. Je hebt hiervoor een doorverwijzing nodig van je huisarts of behandeld arts. 

Aanmelden
Ben je overtuigd en wil jij aan de slag met jouw leefstijl? Meld je dan aan via ons online aanmeldformulier, kies voor 'leefstijlcoaching' en voor de locatie bij jou in de buurt. Dan word je zo snel mogelijk teruggebeld voor een afspraak

Online aanmelden

*Voor het SLIMMER-programma hanteert Lijf & Visie een wachtlijst tot het volgende startmoment van een groep. Voor individuele trajecten is geen wachtlijst en kun je al vrij snel aan de slag.

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Schagen (1)

Amber Schueler

Fysiotherapeut en Trainer

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Niels Rootlieb

Trainer & Personal Trainer

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.