Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Leefstijlcoaching

Ben je op zoek naar een betere balans in je leven? Wil je graag meer bewegen en gezondere keuzes maken in je voedingspatroon? Wil jij aan de slag met jouw positieve gezondheid en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Met een drukke baan of een gezin met (jonge) kinderen is dat niet altijd even makkelijk. Je kan stress ervaren en mogelijk slecht slapen. Hoe doorbreek je dit patroon en zorg je ervoor dat je duurzaam een gezondere leefstijl hebt? Zodat je weet welke gezonde keuzes je moet maken om beter in je vel te zitten. Met leefstijlcoaching nemen we je aan de hand en begeleiden we je hierbij. Stap voor stap naar een realistisch en haalbaar doel dat je zelf bepaalt.

Het vertrekpunt ben jij:
"Wat is voor jou belangrijk en waar wil jij graag mee aan de slag?"

Onze aanpak
Het vertrekpunt van leefstijlcoaching is een analyse van je huidige leefstijl. We meten je lichaamssamenstelling met de meest geavanceerde apparatuur van InBody en we formuleren gezamenlijk welk doel jij wil bereiken. Stap voor stap werken we toe naar dit doel. Hoe dit traject eruit ziet, bepalen we samen aan de hand van de doelstellingen die voor jou belangrijk zijn.

Naast een individueel traject kun je ook aan de slag met een groepstraject vanuit de GLI.

GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie
Bij Lijf & Visie werken we met onze groepstrajecten volgens het CooL-programma. Het doel van het CooL-programma is een gezonde(re) leefstijl en het vergroten van eigen regie met gewichtsverlies en verbeterde kwaliteit van leven tot gevolg. In het programma komen verschillende aspecten van een gezonde leefstijl aan bod, zoals; voeding, beweging, stressreductie en slaap. We gaan stap voor stap aan de slag met een blijvende gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Rekening houdend met je sociale context en wat er voor jou mogelijk is.

Het CooL-programma bestaat uit een basis- en een onderhoudsprogramma:

  • Basisprogramma (0 – 8 mnd): 1 intake van 1 uur, 8 groepssessies (90 min) + 2,5 uur individuele contacttijd.
  • Onderhoudsprogramma (9 – 24 mnd): 8 groepssessies van (90 min) + 3,5 uur individuele contacttijd.

Je komt in aanmerking voor het CooL-programma indien:
✓ Je overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.
✓ Je ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30).
✓ Je gemotiveerd bent om te werken aan een gezonde leefstijl.
✓ Je het commitment aangaat voor de duur van het programma.
✓ Je 18 jaar of ouder bent.

Tarieven & Vergoeding
Individueel traject leefstijlcoaching
Het intakegesprek kost € 95,-. Dit is inclusief de InBody Healthcheck. Tijdens het adviesgesprek maken we een stappenplan waarmee je aan de slag gaat. De daaropvolgende verdiepingsgesprekken kosten € 75,- per gesprek (ca een uur). Een individueel leefstijltraject is voor eigen rekening. Je kunt bij je zorgverzekering informeren naar de mogelijkheden vanuit je aanvullende pakket. Een aantal zorgverzekeraars bieden preventieve zorg aan.

Groepstraject CooL-Programma
De kosten voor deelname aan het CooL-programma worden vergoed door je zorgverzekeraar. Je hebt hiervoor een doorverwijzing nodig van je huisarts of behandeld arts. 

Aanmelden
Ben je overtuigd en wil jij aan de slag met jouw leefstijl? Meld je dan aan via ons online aanmeldformulier, kies voor 'leefstijlcoaching' en voor de locatie bij jou in de buurt. Dan word je zo snel mogelijk teruggebeld met een afspraak bij onze Leefstijlcoach Lidewij Staal:

Online aanmelden

*Voor het CooL-programma hanteert Lijf & Visie een wachtlijst tot het volgende startmoment van een groep. Voor individuele trajecten is geen wachtlijst en kun je al vrij snel aan de slag.

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Schagen (1)

Lidewij Staal

Leefstijlcoach

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Lidewij Staal

Leefstijlcoach

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.