Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Manuele Therapie

Nek- en schouderklachten, lage rugpijn, hoofdpijn of kaakklachten? Je kunt bij ons terecht voor manuele therapie op onze locaties in Amsterdam, Soest, Schagen en Texel:
✓ Persoonlijk  & Helder behandelplan
✓ Korte wachttijden en ruime openingstijden
✓ Verschillende disciplines onder één dak.

Manuele Therapie is een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welke zich richt op zenuwen, spieren en gewrichten in de ruimste zin van het woord. Gebruik makend van specifieke onderzoeks- en behandelingstechnieken. Voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie kan helpen, zijn:

  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen;
  • Lage rugklachten, die eventueel doortrekken in de benen;
  • Hoge rugklachten; 
  • Bepaalde vormen van duizeligheid;
  • Hoofd- en nekpijn;
  • Kaakklachten.

Onze aanpak
Samen met jou wordt gezocht naar het best passende behandelplan en haalbare doelstellingen. Met een persoonlijke en professionele benadering helpen onze manueel therapeuten jou verder. In de behandeling worden zowel manuele handgrepen en technieken ingezet als therapeutische oefenvormen. Onze manueel therapeuten beoordelen ieder situatie afzonderlijk op veiligheid en toepasbaarheid. Manuele therapie is een op zichzelf staand specialisme, maar wordt tevens als extra interventie ingezet naast fysiotherapie. Omdat wij beide specialismen in huis hebben, zijn de lijnen kort en er kan er snel geschakeld worden. 

Afspraak maken
Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of meld je alvast online aan, dan word je z.s.m. teruggebeld om een afspraak met je in te plannen. Kies hier voor de locatie van jouw keuze:

Online aanmelden 

Vergoeding Manuele Therapie
De behandelingen binnen manueel therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per zorgverzekeraar.  Wil je meer weten over de vergoedingen bij Lijf & Visie. Ga dan direct naar Kosten en Vergoedingen

Onze specialisten per vestiging

Soest (4)

Schagen (3)

Texel (1)

Evelien van Hasselt

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Martine van Aalst

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Paul de Jong

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Roy van de Ven

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Kayleigh Dolman

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut i.o.

Lees verder

Wouter Teitsma

Directeur en Fysio-/ Manueel Therapeut

Lees verder

Remco Boogaard

Fysio- & Manueel Therapeut i.o.

Lees verder

Gerard Arkenbout

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Alle manueel therapeuten bij Lijf & Visie hebben een Mastertitel. Dit houdt in dat de toegepaste manuele therapie is gebaseerd op het laatst beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijs.