Afspraak maken 035 - 603 05 04
Manuele therapie

Manuele therapie

Onze manueel therapeuten beoordelen iedere situatie afzonderlijk.

Maak een afspraak

Manuele Therapie

Manuele Therapie is een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welke zich richt op neuro-musculoskeletale aandoeningen. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar zenuwen, spieren en gewrichten in de ruimste zin van het woord. Gebruik makend van specifieke onderzoeks- en behandelings- technieken en gebaseerd op klinisch redeneren.

Onze aanpak
Samen met jou wordt gezocht naar het best passende behandelplan en haalbare doelstellingen. Met een persoonlijke en professionele benaderingen helpen onze manueel therapeuten jou verder. In de behandeling worden zowel manuele handgrepen en technieken ingezet als therapeutische oefenvormen. Onze manueel therapeuten beoordelen ieder situatie afzonderlijk op veiligheid en toepasbaarheid. Manuele therapie is een op zichzelf staand specialisme, maar wordt tevens als extra interventie ingezet naast fysiotherapie. Omdat wij beide specialismen in huis hebben, zijn de lijnen kort en er kan er snel geschakeld worden. 

Vergoeding Manuele Therapie
De behandelingen binnen manueel therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per zorgverzekeraar. Direct naar Kosten en Vergoedingen

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of maak direct online een afspraak.

Online een afspraak maken

Let op: Deze eerste lijnszorg wordt aangeboden op onze locatie in Soest. Voor de eerste lijnszorg in Schagen hebben we een intensieve samenwerking met Teitsma Fysiotherapie

Onze specialisten per vestiging

Soest (5)

Martine van Aalst

Lees verder

Fridtjof Egeler

Lees verder

Roy van de Ven

Lees verder

Marjorieke van Veelen

Lees verder

Evelien van Hasselt

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Alle manueel therapeuten bij Lijf & Visie hebben een Mastertitel. Dit houdt in dat de toegepaste manuele therapie is gebaseerd op het laatst beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijs.