Afspraak maken 088 - 828 24 00

Manuele Therapie

Manuele Therapie is een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welke zich richt op neuro-musculoskeletale aandoeningen. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar zenuwen, spieren en gewrichten in de ruimste zin van het woord. Gebruik makend van specifieke onderzoeks- en behandelingstechnieken en gebaseerd op klinisch redeneren.

Onze aanpak
Samen met jou wordt gezocht naar het best passende behandelplan en haalbare doelstellingen. Met een persoonlijke en professionele benadering helpen onze manueel therapeuten jou verder. In de behandeling worden zowel manuele handgrepen en technieken ingezet als therapeutische oefenvormen. Onze manueel therapeuten beoordelen ieder situatie afzonderlijk op veiligheid en toepasbaarheid. Manuele therapie is een op zichzelf staand specialisme, maar wordt tevens als extra interventie ingezet naast fysiotherapie. Omdat wij beide specialismen in huis hebben, zijn de lijnen kort en er kan er snel geschakeld worden. 

Vergoeding Manuele Therapie
De behandelingen binnen manueel therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per zorgverzekeraar.  Wil je meer weten over de vergoedingen bij Lijf & Visie. Ga dan direct naar Kosten en Vergoedingen

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of maak direct online een afspraak op ons afsprakenformulier.
Kies hier voor de locatie van jouw keuze: Schagen of Soest>>

Online een afspraak maken

Onze specialisten per vestiging

Soest (6)

Schagen (1)

Frans Snijder

Orofaciaal Fysiotherapeut & Manueel Therapeut

Lees verder

Martine van Aalst

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Fridtjof Egeler

Directeur & Fysio-/ Manueel Therapeut

Lees verder

Roy van de Ven

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Maarten van de Beek

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut i.o.

Lees verder

Evelien van Hasselt

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Wouter Teitsma

Directeur en Fysio-/ Manueel Therapeut

Lees verder

Alle manueel therapeuten bij Lijf & Visie hebben een Mastertitel. Dit houdt in dat de toegepaste manuele therapie is gebaseerd op het laatst beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijs.