Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie die wordt uitgevoerd in het water. Bewegen in water is voor mensen met stijve spieren en/of gewrichtsproblemen een verademing. Immers, het water maakt licht, water draagt en het warme water ontspant en vermindert pijn. Door gebruik te maken van de gewichtsloosheid van je lichaam in het water worden de gewrichten ontlast. Het trainen van de verschillende systemen in je lichaam blijft hierdoor mogelijk.

Hydrotherapie bieden wij aan op onze locatie bij Zwembad de Wiel in Schagen en bij Hilton Royal Parc Soestduinen in Soest en kan uitstekend ingezet worden bij mensen met bijv.:
✓ een lage belastbaarheid
✓ verminderde kracht, conditie & uithoudingsvermogen
✓ lymfoedeem/ lipoedeem (arm en/of been)
✓ overgewicht
✓ reumatische klachten of postoperatieve klachten
✓ die het fijn vinden om te oefenen in het water

Effect hydrotherapie
Water geeft een opwaartse druk, wat het mogelijk maakt bewegingen te maken die buiten het water niet meer mogelijk zijn. De gewichtsloosheid zorgt voor het gemakkelijker uitvoeren van bewegingen in het water. Daarnaast geeft water ook rondom druk die positief werkt op oedeem.

  • Rustige bewegingen in het water stimuleren de spieren en de huid
  • Bewegen in het water ontspant de spieren, vermindert pijn en vergroot het gevoel van welzijn
  • Door de opwaartse druk en gewichtsloosheid in het water kan men oefenen zonder zware stoten of schokken te ondervinden op de gewrichten
  • Respiratoire-, cardiale- en spierfuncties worden getraind door de hydrostatische druk van het water.
  • Transport in lymfe- en bloedcirculatie worden door de compressie rondom van het water gestimuleerd.

Vergoeding
De behandelingen in het water vallen binnen fysiotherapie en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per zorgverzekeraar. Wil je meer weten over de vergoedingen bij Lijf & Visie. Ga dan direct naar Kosten en Vergoedingen

Wanneer
Locatie Soest: 
De therapie vindt plaats op de woensdag van 10.00u - 10.45u bij Hilton Royal Parc Soestduinen. We starten vanaf woensdag 7 oktober 2020.
Locatie Schagen: De therapie vindt plaats op donderdagmiddag bij Zwembad de Wiel. Overigens kan de therapie in Schagen ook op een ander tijdstip plaatsvinden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wil je meer weten over fysiotherapie in het water of wil je je opgeven? Neem dan contact met ons op in Schagen of Soest of meld je online aan: 

Aanmeldformulier

kies voor locatie Schagen of Soest en dan voor Hydrotherapie

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Schagen (2)

Dominique van Hattem

Oncologie - & Oedeemfysiotherapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Niels Rootlieb

Medisch Fitness & Personal Trainer

Lees verder

Taiana Sibilo

Oncologie fysiotherapeut i.o. & Oedeemfysiotherapeut

Lees verder