Orofaciale fysiotherapie
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Orofaciale fysiotherapie

Wat is orofaciale fysiotherapie?

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd, nek of halsgebied en met het kauwstelsel. De therapeut is uitgebreid geschoold in gewrichts-, spier- en zenuwaandoeningen, tandheelkundige aspecten en specifieke stoornissen die te maken hebben met de bovenstaande regio’s.

Herken je één of meerdere van de volgende klachten? Dan kan orofaciale fysiotherapie je verder helpen om van je klachten af te komen.

Onze werkwijze
De behandeling van het hoofd-, hals- en nekgebied kan best gevoelig zijn, maar de effecten van de behandeling zijn meestal snel merkbaar. Je voelt vaak na een paar keer al verbetering. Een vast onderdeel van een orofaciale behandeling is patiënten leren wat ze zelf kunnen doen om klachten te verminderen en voorkomen. Denk aan: verbeteren van de lichaams- of werkhouding, ontspanningsoefeningen, het aanleren van zelfmassage van kauwspieren of mobiliserende oefeningen en oefeningen die de functie van het kauwstelsel of hoofd- en halsgebied verbeteren.

Je eigen inzet hierin is van groot belang voor een optimaal resultaat.

Orofaciale fysiotherapie helpt o.a. bij de volgende klachten:

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

David Jansen

Fysiotherapeut & Orofaciaal Fysiotherapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Op onze locatie in Schagen hebben we een goede samenwerking met Jacco Schekkerman, orofaciaal therapeut bij Head and Neck Centre

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.