Bekkentherapie
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Bekkentherapie

Hoe kan bekkentherapie je helpen?

Bekkentherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De therapie richt zich op behandelen van klachten in het gebied van bekken, buik en bekkenbodem bij vrouwen én mannen, van jong tot oud. Daarbij is voorlichting, preventie, coachen en begeleiden een belangrijk onderdeel.

Onze werkwijze
De fysiotherapeuten van Lijf & Visie staan garant voor een professionele aanpak van je klacht(en). Samen met jou wordt een optimaal behandelplan samengesteld met reële doelen. Doelen die haalbaar zijn. Wij leveren maatwerk op persoonlijke wijze, want geen mens is hetzelfde. 

Holistische visie
Bij het stellen van een goede diagnose en het opstellen van een individueel behandelprogramma houden wij rekening met je gehele functionele gezondheid, waaronder ook: je leefstijl, je persoonlijke verwachtingen en belangrijke omgevingsfactoren.

Bekkentherapie is nuttig als je:

  • Last hebt van veel voorkomende symptomen zoals urineverlies bij hoesten, sporten of voor toiletbezoek, terugkerende blaasontstekingen, zwaar en drukkend gevoel in de vagina, pijn in het bekken, lies- of bilregio, stuitpijn.
  • Pijn of oncomfortabel gevoel tijdens seks, niet kunnen vrijen of erectiestoornissen.
  • Jouw bekkenbodem wil optimaliseren, conditioneren rondom de zwangerschap en bevalling, rondom de menopauze of bij bewuste sporters die op een hoger niveau willen functioneren.
  • Begeleiding zoekt voor en na operaties in buik- en bekkengebied.

Seksuologische hulpverlening
Ook met vragen op seksueel gebied kun je bij de bekkentherapeut terecht. Dit is een methode van kortdurende hulp met als doel het opheffen van seksuele klachten. De basisprincipes zijn goed in te passen in de bekkenfysiotherapie omdat de bekkenbodem alles te maken heeft met seksualiteit.

Zwanger en bekkenpijn
Ben je zwanger of pas bevallen en heb je pijn in je bekken, incontinentieproblemen of een overactieve blaas? Onze bekkentherapeut helpt je bij klachten tijdens je zwangerschap en in de periode na de bevalling. Onze fysiotherapeut heeft tevens de supervisie over het Zwanger FIT op onze locatie in Soest en Schagen. 

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Vanessa van den Berg

Oefentherapeut Cesar, Psychosomatisch oefentherapeut & Slaaptherapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.