Afspraak maken 035 - 603 05 04
Fysiotherapie

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een specialist in het onderzoeken en behandelen van klachten van het houding- en bewegingsapparaat. Het betreft vaak klachten die je merkt aan je spieren, banden en/ of gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld  binnen de fysiotherapie. Zoals o.a. de gevolgen van: M.S., Beroerte, Cara, Hartinfarct en verklevingen. Onze fysiotherapeuten zijn tevens expert in het begeleiden van mensen voor en na een operatie of het weer op peil krijgen van je conditie tijdens of na een periode van ziekte.

Wat wij doen
De fysiotherapeuten van Lijf & Visie staan garant voor een professionele aanpak van je klacht(en). De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in beweging. Samen met jou wordt een optimaal behandelplan samengesteld met reële doelen. Doelen die haalbaar zijn. Wij leveren maatwerk op persoonlijke wijze, want geen mens is hetzelde. Bij het stellen van een goede diagnose en het opstellen van een individueel behandelprogramma houden wij rekening met je gehele functionele gezondheid:

  • persoonlijke en omgevingsfactoren
  • eigen beleving en verwachtingen
  • algemene gezondheid

Voor wie
Veel klachten in het houding- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut aangepakt worden. Daarbij kun je denken aan:
– pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
– zwelling van gewrichten
– krachtvermindering
– bewegingsbeperking
– stijfheid
– problemen met bewegen
– evenwichtsstoornissen

Heb je andere klachten? Bel ons, dan kunnen we samen bespreken of we iets voor je kunnen betekenen.

Behandelmethoden
Hierbij een greep van onze behandelmethoden binnen de fysiotherapie:

  • Mobilisaties, Medical Taping, houding & bewegingsadvies
  • Massagetechnieken
  • Actieve oefentherapie: functionele training, bij ons in de oefenruimte. Je krijgt zo mogelijk ook oefeningen mee die je thuis, op het werk of tijdens sport kunt toepassen.
  • Dry needling, pijn en stijfheid in spieren kan leiden tot triggerpoints. Met een ‘droge’ acupunctuurnaald, zonder toevoeging van medicatie, worden deze punten aangeprikt met als gevolg een directe pijnvermindering en verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren.

Vergoeding Fysiotherapie
De behandelingen binnen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per zorgverzekeraar. Direct naar Kosten en Vergoedingen

Lijf & Visie hanteert geen wachtlijst voor het opstarten van jouw behandeling. Lijf & Visie heeft een goede samenwerking met huisartsen en medisch specialisten (orthopeden, neurologen en sportartsen) in de regio. Indien nodig kan Lijf & Visie je snel en direct in contact brengen met regionale specialisten voor aanvullende diagnostiek.

Ons team staat dagelijks voor je klaar om actief te werken aan je herstel. Heb je langdurige klachten of recentelijk een blessure opgelopen?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Of maak direct online een afspraak.

Online een afspraak maken

Let op: Deze eerste lijnszorg wordt aangeboden op onze locatie in Soest. Voor de eerste lijnszorg in Schagen hebben we een intensieve samenwerking met Teitsma Fysiotherapie

Onze specialisten per vestiging

Soest (15)

Jessie Schraven

Lees verder

Alistair Alexander

Lees verder

Martine van Aalst

Lees verder

Fridtjof Egeler

Lees verder

Roy van de Ven

Lees verder

Marjorieke van Veelen

Lees verder

Marianne Schmetz

Lees verder

Bart Brundel

Lees verder

Noële Ruitenberg

Lees verder

Michael Ligthart

Lees verder

Mariet Jukkema

Lees verder

Lex Drop

Lees verder

Lionel Labadie

Lees verder

Marese Borgts

Lees verder

Marjon Kappe

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Alle therapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister.