FREE FIT Pas
Meer informatie
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Echografie

Heb je schouderpijn en wil je snel een diagnose? Heb je hielspoorklachten? Of heb je langdurige pijnklachten aan schouder, ellenboog, heup, knie, voet en is er aanvullend onderzoek nodig? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een echografisch onderzoek

Waarom echografie?
Binnen de fysiotherapie wordt echografie ingezet om een beter inzicht te geven in de ernst en de aard van je klacht(en). Bij het maken van een echo worden gedachtes bevestigd of twijfels weggenomen. Echografie toont aan of er tijdens een beweging een probleem is, zoals; een inklemming, verkalking of verkleving. Ook doorbloedingsonderzoek en scans van de zenuwen kan in beeld worden gebracht.

Wij gebruiken de techniek als aanvullend onderzoek naast het lichamelijk onderzoek. We maken via geluidsgolven bewegende beelden, waardoor het dynamische gedrag van spieren, pezen, botten en gewrichtsbanden te zien is. Op basis van de gemaakte beelden kunnen we een gerichte prognose en duur van het herstel van je klacht geven en je behandelplan optimaliseren.

"Met als doel sneller klachtenvrij zijn!"

Hoe werkt het?
De echo wordt gemaakt op basis van een (eerder) intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Het onderzoek duurt totaal 30 minuten. De fysiotherapeut scant het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Dit is pijnvrij en niet schadelijk voor je lichaam. Na het maken van de echo worden de bevindingen direct met je besproken. In overleg met jou passen we je behandelplan hierop aan. Na jouw goedkeuring wordt er een rapportage opgesteld en verstuurd naar je huisarts of medisch specialist. 

Lijf & Visie zet echografie o.a. in bij onderstaande klachten:

  • Wanneer je pijn hebt in je schouder/arm wanneer je iets optilt;
  • Wanneer je niet kan liggen op de pijnlijke schouder of heup;
  • Bij een zweepslag in de kuit;
  • Wanneer je klachten ervaart in de heup tijdens/na het sporten;
  • Wanneer je met een pijnlijke knie de trap op of af loopt;
  • Wanneer je pijn ervaart in de elleboog als je bijv. iets oppakt of een doekje uitwringt;
  • Wanneer je tintelingen in de vingers ervaart die voornamelijk ontstaan in de nacht;
  • Bij pijn onder je voet bijv. hielspoor.

Echospreekuur

  • Lijf & Visie Schagen: Je kunt bij Alex Klaver terecht op onze locatie aan de Groeneweg 1a, 1741 TZ in Schagen.
  • Lijf & Visie Texel: op donderdags om de twee weken op onze locatie aan de Wilhelminalaan 74, 1791 AP Den Burg op Texel.

Aanmelden
Je kunt bij Lijf & Visie Schagen en Texel terecht voor echografisch onderzoek. Meld je via ons online aanmeldformulier aan en kies voor 'Fysiotherapie', geef bij 'omschrijving klacht' aan dat je geïnteresseerd bent in echografisch onderzoek. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen voor meer informatie: 088 - 828 2400 

Online aanmelden

Vergoeding
Het echografisch onderzoek valt binnen de fysiotherapie. De behandelingen binnen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Mocht je niet aanvullend verzekerd zijn, dan geldt ons particulier tarief. Zie Kosten en Vergoedingen voor meer informatie.

Onze specialisten per vestiging

Schagen (2)

Texel (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Alex Klaver

Fysiotherapeut en Adem & Koude Instructeur

Lees verder

Wouter Teitsma

Directeur en Fysio-/ Manueel Therapeut

Lees verder

Nienke Eijpe

Fysiotherapeut & Handtherapeut

Lees verder