Echografie
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Echografie

Heb je schouderpijn en wil je snel een diagnose? Heb je hielspoorklachten? Of heb je langdurige pijnklachten aan schouder, ellenboog, heup, knie, voet en is er aanvullend onderzoek nodig? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een echografisch onderzoek

Waarom echografie?
Binnen de fysiotherapie wordt echografie ingezet om een beter inzicht te geven in de ernst en de aard van je klacht(en). Bij het maken van een echo worden gedachtes bevestigd of twijfels weggenomen. Echografie toont aan of er tijdens een beweging een probleem is, zoals; een inklemming, verkalking of verkleving. Ook doorbloedingsonderzoek en scans van de zenuwen kan in beeld worden gebracht.

Onze werkzijze
De echo wordt gemaakt op basis van een (eerder) intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Het onderzoek duurt totaal 30 minuten. De fysiotherapeut scant het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Dit is pijnvrij en niet schadelijk voor je lichaam. Na het maken van de echo worden de bevindingen direct met je besproken. In overleg met jou passen we je behandelplan hierop aan. Na jouw goedkeuring wordt er een rapportage opgesteld en verstuurd naar je huisarts of medisch specialist. Wij gebruiken de techniek als aanvullend onderzoek naast het lichamelijk onderzoek. We maken via geluidsgolven bewegende beelden, waardoor het dynamische gedrag van spieren, pezen, botten en gewrichtsbanden te zien is. Op basis van de gemaakte beelden kunnen we een gerichte prognose en duur van het herstel van je klacht geven en je behandelplan optimaliseren.

Lijf & Visie zet echografie o.a. in bij onderstaande klachten:

Onze specialisten per vestiging

Soest (2)

Schagen (2)

Bart Vos

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut

Ilja Jongejan

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Alex Klaver

Fysiotherapeut en Adem & Koude Instructeur

Wouter Teitsma

Directeur, Fysiotherapeut & Manueel Therapeut

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.