Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Echografie

Heb je schouderpijn en wil je snel een diagnose? Heb je hielspoorklachten? Of heb je langdurige pijnklachten aan schouder, ellenboog, heup, knie, voet en is er aanvullend onderzoek nodig? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een echografisch onderzoek. 

Binnen de fysiotherapie wordt echografie ingezet om een beter inzicht te krijgen in de ernst en de aard van de klachten. Echografie wordt bij Lijf & Visie Schagen ingezet als aanvullend onderzoek, als hulpmiddel voor gerichtere behandelingen en als evaluatiemiddel. In overleg met jou besluiten we of een echo zinvol is om jouw klacht beter in kaart te brengen. De echo wordt gemaakt op basis van een (eerder) intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Echografie geeft een goed beeld van de kwaliteit van spieren, pezen, botten en gewrichtsbanden. Bijvoorbeeld van de schouder, elleboog, pols, heup, knie, enkel of achillespees. Hierdoor kan o.a. de mate van belastbaarheid worden aangegeven.

Naast de stilstaande opnames kunnen er ook bewegende beelden gemaakt worden. Hierdoor wordt het dynamische gedrag van gewrichten, pezen en spieren beoordeeld. Dit is bijvoorbeeld bij een MRI, CT-scan of röntgenfoto niet mogelijk. Dit bewegende onderzoek kan aantonen of er tijdens een beweging een probleem is, of ontstaat. Hierbij kun je denken aan een inklemming, verkalking of verkleving. Ook doorbloedingsonderzoek en scans van de zenuwen kunnen worden gedaan met het echoapparaat. Mochten we tijdens de echo er niet direct uitkomen, kunnen we een live verbinding maken met echo- en vaat laborant Guus Verblauw om gezamenlijk de diagnose te stellen.

De fysiotherapeut kan echografie bijvoorbeeld gebruiken bij:
✓ hielspoor
✓ slijmbeursontsteking
✓ spierblessures of een zweepslag
✓ overbelasting van een pees of peesschede
✓ verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden
✓ verkalking in een pees of band
✓ het verloop en mate van herstel in kaart te brengen
✓ diagnostisch onderzoek op verzoek van uw huisarts

Op basis van de gemaakte beelden kunnen wij een betere inschatting maken van het behandelplan, de prognose en de duur van het herstel. Met als doel dat de patiënt sneller klachtenvrij is. Op onze locatie in Schagen is  Wouter Teitsma gespecialiseerd echografist. 

Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op via ons telefoonnummer 0224-212060 of mail schagen@lijfenvisie.nl en vraag naar de mogelijkheden

Onze specialisten per vestiging

Schagen (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Wouter Teitsma

Directeur en Fysio-/ Manueel Therapeut

Lees verder