MENU
Zwangerfit/Buitentraining

Zwangerfit/Buitentraining

Deze moderne vorm van zwangerschapsgym heeft als doel fit te blijven tijdens de zwangerschap, fit de bevalling in te gaan en na de bevalling je weer snel fit te voelen. Goed bewegen tijdens de zwangerschap is van belang voor moeder en kind. U gaat dan in goede conditie uw bevalling tegemoet en uw lichaam zal zich na de bevalling beter herstellen. Naast het werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen wij ook zwangerschapsgerelateerde problemen zoals o.a. bekken-, en rugklachten, maar ook incontinentie en ademhalingsklachten die kunnen ontstaan, tijdig signaleren. Tijdens de training gaan we in op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Zodat we eventuele klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling kunnen voorkomen en/of verminderen. De lessen hebben een duidelijk preventief karakter.

De ZwangerFit lessen van Lijf & Visie zijn voor zowel zwangere vrouwen als voor pas bevallen vrouwen. U kunt vanaf de 16e week van uw zwangerschap tot aan de bevalling meedoen. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Na de bevalling (vanaf 4 weken na de bevalling) kunt u weer in stromen om weer opnieuw in conditie te komen. Later instromen kan natuurlijk ook, zodra het voor u goed voelt.

Tijdstip
Iedere woensdagavond  19.00 – 20.00 ZwangerFit voor jonge moeders na de bevalling.
En van 19.45 tot 21.00 uur ZwangerFit voor zwangeren.
Bij de eerste keer, 15 min voor begin aanwezig zijn in verband met de intake.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via maak een afspraak. Voor overige vragen over ZwangerFit kunt u contact opnemen met Marianne Schmetz.

Een aantal verzekeraars vergoedt een gedeelte van de trainingen als je aanvullend verzekerd bent. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Ook bestaat de mogelijkheid om na de zwangerschap een post-partum buitentraining te volgen. De verzamelplaats voor deze buitentraining is de parkeerplaats aan de Sparrenlaan bij de trimbaan in de Soester Duinen. De buitentraining is er iedere donderdagavond van 20.00 - 21.00 uur onder leiding van Marleen van Roermund.

Kosten

De kosten bedragen €100,00 euro voor een 10-rittenkaart. Deze heeft een geldigheid van een kwartaal.

ZwangerFit

Aantal lessen

Per product

Prepartum

10

€ 100,-

Postpartum

10

€ 100,-

5 Rittenkaart

5

€ 50,-

Onze specialisten

Roos Wals Lees verder
Marianne Schmetz Lees verder
Lijf & Visie
Koningsweg 4
3762 EC Soest
T: 035 - 60 305 04
F: 035 - 60 908 68