Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Oefentherapie Mensendieck

Vanaf de eerste ademtocht begint het bewegen: zitten, staan, lopen, bukken, tillen, vallen en weer opstaan. De mens is vanaf zijn geboorte in beweging. Bewegen is dan ook heel gewoon maar wel afhankelijk van de omstandigheden waarin wij leven.

Het dagelijks leven, je werk, sport of hobby, eventueel in combinatie met een (chronische) aandoening, bepalen hoe we bewegen. De vraag is echter of we dat wel op de juiste manier doen? Over de meeste bewegingen denk je helemaal niet na; je maakt ze automatisch. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor je lijf en kunnen bijvoorbeeld klachten als rug-, nek- of schouderpijn veroorzaken. 

Wat doet de oefentherapeut?
De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging: welk beweeggedrag veroorzaakt en/of verergert je klacht. We brengen je dagelijkse beweegroutine in kaart en ontdekken samen wat er beter kan. Je leert je gedrag zo aan te passen dat je zelf je klachten kunt verhelpen en voorkomen, waardoor je grip krijgt op je klachten!

Voorbeelden van klachten waarbij oefentherapie goed helpt:

  • Rug- en bekkenklachten
  • Arm, nek- & schouderklachten
  • Hoofdpijn & spanningsklachten
  • Heup-, knie- & voetklachten
  • Slaapproblematiek
  • Ademhalingsklachten
  • Chronische aandoeningen
  • Motorische klachten
  • Arbeidsrelevante klachten

Onze aanpak
Samen met jou wordt een individueel behandelplan opgesteld. Tijdens de behandeling staat het verbeteren van je houding en een goede kwaliteit van bewegen centraal. We brengen in kaart wat je dagelijkse activiteiten zijn, zodat je de verbeterde houding ook direct in de praktijk kunt oefenen. Tijdens de oefeningen maken we zo min mogelijk gebruik van apparatuur, zodat je leert om ook in je thuis- (werk) omgeving gemakkelijk je klachten onder controle te houden.

"Via een heldere uitleg en laagdrempelige oefeningen kom je stap voor stap verder om grip te krijgen op je klachten."

Aanmelden
Wil je werken aan je klacht? Deze gerichte vorm van fysiotherapie helpt! Je kunt hiervoor terecht bij op onze locaties op Texel en Schagen. Meld je via onderstaande button aan voor oefentherapie mensendieck. Dan bellen we je terug om een afspraak in te plannen:

Online aanmelden

Onze specialisten per vestiging

Schagen (1)

Texel (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Jantien Zomerdijk

Oefentherapeut Mensendieck, Psychosomatisch oefentherapeut & Slaaptherapeut

Lees verder

Denise Barhorst

Oefentherapeut Mensendieck

Lees verder