Ergotherapie
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Ergotherapie

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk of ziekte. Ergotherapie is (paramedische) zorg, net als fysiotherapie.

Onze werkwijze
Onze ergotherapeuten kijken naar zowel de persoon als naar jouw omgeving en jouw persoonlijke doelstellingen. Aan de hand van een kennismakingsgesprek bepaal je samen met je ergotherapeut de belangrijkste aandachtspunten bij je dagelijkse activiteiten op verschillende gebieden.

Samen met de ergotherapeut werk je aan:

  • Zelfredzaamheid of algemene dagelijkse levensverrichtingen.
  • Belasting en belastbaarheid; dagindeling, timemanagement, balans.
  • Productiviteit; bijvoorbeeld werken, school en huishouden.
  • Vrije tijd; bijvoorbeeld hobby's en sport.
  • Wonen; bijvoorbeeld aanpassen van je leefomgeving.
  • Mobiliteit; bijvoorbeeld rolstoeltraining.

Voor wie
Het werkterrein van een ergotherapeut is groot en is bedoeld voor iedereen die vanwege redenen beperkingen ervaart in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Het kan zijn dat je ondersteuning zoekt vanwege een aandoening, zoals CVA/beroerte, chronische pijn, dementie, Parkinson, MS, chronische vermoeidheid, Post-Covid revalidatie-na-corona, Reuma of een Spierziekte.

Ook kan er sprake zijn van een disbalans tussen je belasting en belastbaarheid, waardoor je hulp zoekt op het gebied van dagindeling, timemanagement & balans. Onze ergotherapeuten stellen tijdens je behandeling niet de aandoening centraal, maar kijken wat er voor jou en je omgeving allemaal wél mogelijk is! De behandeling zal per persoon heel verschillend zijn. Net wat jij nodig hebt!

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Badhoevedorp (1)

Marleen Huitema -ter Haar

Ergotherapeut, Casemanager & Re-integratiespecialist

Marjolein Pot

Ergotherapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.