Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Rugscholing 'Back in Business'

Rugpijn komt veel voor! 80% procent van de mensen zal in zijn/ haar leven een periode van pijn in de rug ervaren. Soms komen lage rugklachten terug of ervaren mensen meerdere perioden per jaar klachten.

Een paar keer per jaar start de Rugscholing ‘Back in Business’ bij Lijf & Visie in Soest. Tijdens deze 10-weekse training leer je zowel in theorie als praktijk wat rugklachten zijn en wat je er zelf aan kunt doen. Voorafgaand aan de cursus worden je rugklachten in kaart gebracht en wordt aan je gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen. Tijdens en na afloop van de cursus worden deze met je geëvalueerd.

Over de Rugscholing
De training bestaat uit theorie én praktijk. Je maakt kennis met Core Stability en ervaart wat dit voor jou kan betekenen d.m.v. een hele specifieke opbouw qua training. Deze 10 weekse Rugscholing wordt gegeven door de fysio- & manueel therapeuten van Lijf & Visie, gespecialiseerd in rugklachten. Theoretisch bespreken we de diverse oorzaken/soorten van lage rugklachten, kijken naar de risicofactoren voor het ontwikkelen van chronische lage rugklachten en de beïnvloedende factoren zoals stress, roken en leefstijl. Het belangrijkste doel van de training is dat je snapt wat er gebeurt, weet wat je kunt verwachten en hoe je daarmee om moet gaan. Je ontvangt een map met alle theorie en oefeningen als naslagwerk. Tevens ontvang je een oefenbal waarmee je thuis jouw oefeningen kunt herhalen.

Deze training is voor:

 • Mensen met rugklachten of chronische rugklachten
 • Mensen die hun rug als ‘zwak’ of ‘instabiel’ ervaren
 • Mensen waarbij de rugpijn verergert bij lange statische houdingen (bijvoorbeeld lang zitten na het werk of sporten)

De training staat onder leiding van onze fysiotherapeuten (specialist in rugklachten):

Belangrijke mededeling 23-02-2021
Fit blijven is essentieel, juist nu! Voor de Rugscholing & Rugcircuittrainingen bieden wij de volgende mogelijkheden:

 • Alle groepen worden uitgesteld t/m 16 maart 2021.
 • Je mag je rugcredits tijdelijk om laten zetten naar gewone credits en gebruik maken van ons FIT aanbod. Stuur dan een mail aan: esther.vandenbreemer@lijfenvisie.nl
 • Na de berichtgeving op 8 maart 2021, zullen wij jullie informeren over de mogelijkheden vanaf 16 maart 2021.
 • Binnentraining wordt buitentraining 
 • Maximaal 2 personen.
 • Buitensporten: Buitensporten mag met meerdere groepjes van 2 die niet mengen en de instructeur kan meerdere groepjes begeleiden. 

Heb je lichamelijke klachten en voel je je niet zeker over zelfstandig trainen thuis of deelname aan een buitentraining? Dan blijft fysiotherapeutische begeleiding voor jou mogelijk! Bekijk hier ons volledige ZORG aanbod of bel 088-8282400

Locatie
Lijf & Visie
Koningsweg 4
3762 EC Soest

Kosten
De kosten voor het complete Rugscholingspakket zijn € 190,-*. Het pakket bestaat uit:

 • 10 weken training, theorie én praktijk
 • Persoonlijke coaching
 • Map met theorie en oefeningen
 • Oefenbal (Ø65cm)

*Deze kosten zijn exclusief intake/ onderzoek en eindevaluatie. Deze kosten zullen apart gedeclareerd worden op je aanvullende zorgverzekering onder fysiotherapie. 

Inschrijven
Heb je al een lange tijd last van je rug en wil je beweging in je klachten? Breng jezelf weer 'Back in Business' en schrijf je in voor deze zeer complete Rugscholing. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: soest@lijfenvisie.nl of vul ons online aanmeldformulier in. Kies voor locatie Soest en dan behandeling: Rugscholing.

Direct online aanmelden

Rugcircuit
Nadat je deze 10-weekse hebt afgerond, bieden wij in Soest de mogelijkheid om deel te nemen aan het wekelijkse Rugcircuit o.l.v. fysio- manueel therapeut i.o. Maarten van Beek. Je kunt je hier heel gemakkelijk voor inschrijven via de Lijf & Visie FIT app, die we speciaal voor onze leden ontwikkeld hebben. Lees hier alles over de app: https://www.lijfenvisie.nl/fit-app. In de online shop van deze app kun je zowel de 10 weekse Rugscholing als de 10-rittenkaart Rugcircuit aankopen. Je vindt ze onder specials>>

Online shop

Op deze training zijn de algemene voorwaarden van Lijf & Visie BV van toepassing. 

Meer info over rugklachten? Lees dan dit artikel van de NOS

Onze specialisten per vestiging

Soest (3)

Roy van de Ven

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Maarten van de Beek

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut i.o.

Lees verder

Marese Borgts

Fysiotherapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.