Revalidatie na corona
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Revalidatie na corona

Corona blijkt een hardnekkig virus te zijn dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren & conditie. Veel mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt, ervaren naast fysieke beperkingen ook problemen op emotioneel, cognitief en/of sociaal gebied. Het gaat hier om zowel diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als al die mensen die thuis corona (al dan niet positief getest) hebben doorgemaakt. De diverse restklachten kunnen leiden tot uitval van deelname aan werk, sport en maatschappij.

"Persoonlijke begeleiding van zorgprofessionals is essentieel om te herstellen van dit onvermoeibare virus."

Onze aanpak

  • Verbeteren van spierkracht en conditie.
  • Herstellen van vermoeidheidsklachten.
  • Reguleren van de ademhaling (zowel in rust als bij inspanning).
  • Begeleiding in de opbouw van fysieke activiteiten.
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten/werk/sport.
  • Herwinnen van het vertrouwen in eigen lichaam.
  • Het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Het team van Lijf & Visie staat voor je klaar. In de afgelopen periode hebben wij ons intensief verdiept en geschoold om mensen op een verantwoordelijke manier te begeleiden in het herstel na corona.

Herstelzorg - 1e lijn
Heb je corona doorgemaakt en ervaar je klachten en/of beperkingen? Wil je werken aan je herstel? Dan kom je in aanmerking voor de  herstelzorg in de eerstelijn. Afhankelijk van je klachten en je hulpvraag, wordt tijdens de intake een behandelplan op maat gemaakt. De zorg kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie of logopedie. 

Revalidatietraject - 2e lijn
Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je herstelt van COVID-19. Soms is na een 1e lijn traject aanvullende zorg nodig in de vorm van medisch specialistische revalidatie. Ook dan kun je bij LIjf & Visie terecht. We bieden alle mogelijke zorg onder één dak. 

Ervaringsdeskundigen die bij Lijf & Visie hebben gerevalideerd na corona:

Vergoeding - Paramedische herstelzorg
De overheid heeft een ruime vergoeding van de kosten m.b.t Revalidatie-na-corona beschikbaar gesteld. Wil je meer weten over de vergoeding van de herstelzorg in de 1e lijn? Lees er hier alles over: het Zorginstituut Nederland

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.