Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Revalidatie na corona

Corona blijkt een hardnekkig virus te zijn dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren & conditie. Veel mensen die corona hebben doorgemaakt, ervaren naast fysieke beperkingen ook problemen op emotioneel, cognitief en/of sociaal gebied. Het gaat hier om zowel diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als al die mensen die thuis corona (al dan niet positief getest) hebben doorgemaakt. De diverse restklachten kunnen leiden tot uitval van deelname aan werk, sport en maatschappij.

Persoonlijke begeleiding van zorgprofessionals is essentieel om te herstellen van dit onvermoeibare virus.

Het team van Lijf & Visie staat voor je klaar. In de afgelopen periode hebben wij ons intensief verdiept en geschoold om mensen op een verantwoordelijke manier te kunnen begeleiden in hun herstel.

De behandeling bij Lijf & Visie
Afhankelijk van je klachten, je voortraject en je hulpvraag, wordt tijdens de intake samen met de revalidatiearts een behandelplan op maat gemaakt. Het team van zorgprofessionals kan bestaan uit onze fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Waar nodig aangevuld met de hulp van een logopedist, diëtist of een oefentherapeut. Mocht u niet naar de praktijk kunnen komen, dan kunnen we altijd een e-consult behandeling inplannen.

De behandeling richt zich onder andere op:

  • Verbeteren van spierkracht en conditie
  • Herstellen van vermoeidheidsklachten
  • Reguleren van de ademhaling (zowel in rust als bij inspanning)
  • Begeleiding in de opbouw van fysieke activiteiten
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten/werk/sport
  • Herwinnen van het vertrouwen in eigen lichaam
  • Het bevorderen van een gezonde leefstijl

Heb jij corona doorgemaakt? Wil je werken aan je herstel? Neem dan contact met ons op! Je kunt bij ons terecht op onze locatie in Schagen, Amsterdam of Soest.

Je kunt je ook gemakkelijk alvast online aanmelden via ons afsprakenformulier. Kies hier voor de locatie bij jou in de buurt en voor "Revalidatie":

Online aanmelden

Lees hier alles over Revalidatie bij Lijf & Visie:
✓ onze aanmeldprocedure
✓ de fases van jouw behandeling
✓ het multidisciplinair team
✓ de kosten & vergoedingen
✓ en de eventuele wachttijden.

direct naar Revalidatie>>