Afspraak maken 088 - 828 24 00

Ze zagen mij, Rosalie, en niet de coronapatiënt!

Woensdag 22 december 2021 in Ervaringen

Ik deel heel graag mijn verhaal, omdat ik alle andere langdurige herstellende coronapatiënten wil zeggen: "Er is echt licht aan het einde van de tunnel!" 
Ook wil ik mijn therapeuten van Lijf & Visie in het zonnetje zetten. Want wat zij voor mij hebben gedaan, is heel bijzonder!

Mijn naam is Rosalie, 30 jaar, getrouwd met Stefan. Ik ben verpleegkundige op een CVA/NAH revalidatie afdeling. Hier ben ik in april 2020 (de eerste golf) in aanraking gekomen met een coronapatiënt. Een aantal dagen later werd ik zelf ziek. Heel ziek! Benauwdheid, hoge koorts, geen geur of smaak en overal pijn. Ik kon alleen maar liggen, naar de wc lopen was al teveel. Met pieken en dalen heeft de koorts nog twee weken aangehouden, de benauwdheid zakte en mijn geur en smaak kwamen terug. "Dan moet het vast snel goed komen," dacht ik toen. Met de kennis van nu, weet ik beter, want wat heb ik dat onderschat.

Ik was een schim van mezelf. Een paar meter buiten lopen en ik kon daarna uren slapen. Ik zeg kon, maar ik moest slapen, anders trok ik het niet. Maanden verstreken zonder uitzonderlijke vooruitgang. Via een collega hoorde ik van een goede praktijk in Schagen die mij wellicht konden helpen. "Laat ik die eens bellen," dacht ik in augustus 2020. Ik kon meteen bij Lijf & Visie Schagen terecht! Samen bespraken we het behandelplan. Eerst alleen enkele minuten fietsen onder begeleiding en dan was mijn energie op. Steeds werd het een beetje meer. De therapeuten waren stuk voor stuk begripvol en uiterst geduldig. Mijn behandelend therapeuten hebben mij geholpen om een constante, gezonde balans te vinden tussen inspanning en rust. Zelf ging ik dikwijls over mijn eigen grenzen heen en zat daarna dan dagen op de blaren.

Stap voor stap naar herstel
Voor mezelf voelde ik soms weinig vooruitgang, in mijn hoofd wilde ik sneller en meer. Maar als we het dan hadden over wat ik al bereikt had, was dat toch eigenlijk heel veel! En zo verstreken weken en maanden en werkte ik samen met mijn therapeuten keihard aan mijn herstel. Ik ben vaak onderuit gegaan maar nog vaker opgestaan!

Ik voel mij zo gehoord en gesteund door iedereen bij Lijf & Visie, want in mijn omgeving was er niemand die zo’n lange nasleep had. Mijn herstel verliep hobbelig, met pieken en dalen. Nu is mijn traject ten einde en kijk ik terug op mijn revalidatie periode met dankbaarheid dat ik zo ontzettend gesteund en geholpen ben door alle kanjers van Lijf & Visie Schagen.

Dankjulliewel!!

Ervaar je ook langdurige klachten na het doormaken van corona? Lees dan hier wat ons team voor jou kan betekenen:
Revalideren na corona

Overzicht


Relevante artikelen

Topfan Rita Pen bedankt Lijf & Visie

Woensdag 13 oktober 2021

Een leven met reuma: Ann vertelt wat haar helpt!

Dinsdag 12 oktober 2021

Mijn ervaring: 21 jaar en corona

Dinsdag 12 januari 2021

Overzicht

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.