Afspraak maken 088 - 828 24 00

​​​​​​​Wat is er voor jou mogelijk?

Vrijdag 01 maart 2019 in Blogs van onze experts

Geschreven door Marco van Woensel
Revalidatiearts bij Lijf & Visie Revalidatie in Amsterdam, Soest en Schagen

Langdurige pijn, chronische vermoeidheidsklachten of leven met de beperkingen als gevolg van een ongeluk, operatie of ziekte? Deze klachten gaan vaak gepaard met emotionele spanningen, stress, uitval op werk of andere sociale problematiek. Bij Lijf & Visie Revalidatie werken we interdisciplinair. Op zoek naar mogelijkheden in jouw lijf om écht te verbeteren en weer zo optimaal mogelijk te functioneren. “Interdisciplinair” een duur woord voor “we werken niet naast elkaar maar met elkaar”.

Dat “met elkaar werken” geldt niet alleen voor het behandelteam maar ook voor de samenwerking met jou als patiënt. Zo heb je in een behandeltraject volop inspraak in de doelen. Doelen stellen we samen met je op aan de hand van je mogelijkheden en ambities. Halverwege de behandeling evalueren we ze en stellen we ze eventueel bij. Dit bijstellen kán zijn dat de ambitie iets lager wordt omdat het lijf minder (snel) wil herstellen. Vaker gebeurt het juist dat doelen naar boven toe worden bijgesteld, omdat de mogelijkheden groter blijken dan aanvankelijk ingeschat. Dat zijn mooie momenten!

Verandering
Doelen veranderen soms ook door een andere oorzaak. Als jouw omstandigheden in de eerste helft van de behandeling wijzigen, kan dit betekenen dat jouw doelen ook veranderen. Zo heeft een jonge vrouw, die bij ons binnenkwam met langdurige rugklachten, onlangs haar behandeling afgerond. Bij de start zat ze al meer dan een half jaar thuis, zij had zich ziek moeten melden omdat de klachten te hevig waren om volop aan het werk te kunnen. Ze sliep slecht en stond in de ochtend al met veel pijn op. Ze had dan tijd nodig om een beetje op gang te komen, en daarna moest ze nog ruim een uur met het openbaar vervoer naar haar werk. Ze had een kantoorfunctie, maar ook deze was fors belastend voor haar rug. Ze kon dit misschien een paar dagen volhouden, maar een hele week was niet te doen. Zeker niet omdat ze ook nog veel mantelzorg taken voor haar zieke moeder op zich moest nemen. Alle reden dus om aan de slag te gaan met een revalidatiebehandeling bij ons.

Nu deed zich rondom haar moeder een verslechtering voor, waardoor haar moeder niet langer thuis kon wonen; zij werd in een verpleeghuis opgenomen. Naast alle verdriet dit met zich meebracht, voelde de jonge vrouw na enige tijd ook de mogelijkheid om te kijken hoe zij deze vrijgekomen tijd voor haarzelf zinvol kon gaan invullen. Het was eigenlijk al jaren geleden dat ze echte “me-time” had. 

Energie
Samen met deze cliënte hebben we een doelenlijst opgesteld: Waar krijg jij energie van en wat moet je (weer) kunnen om daarmee aan de slag te gaan? Deze doelenlijst was duidelijk anders dan de eerst opgestelde doelen. Inmiddels zijn de pijnklachten minder, is de behandeling afgerond en is ze actief in het vrijwilligerswerk, wat haar dusdanig veel waarde geeft, dat ze nu overweegt om in de toekomst minder te gaan werken in haar kantoorfunctie.

In vrijwel ieder behandeltraject doen zich veranderingen voor, waardoor we doelen moeten bijstellen. Bij ons is het gelukkig áltijd mogelijk om gedurende de behandeling jouw doelen aan te passen aan jouw mogelijkheden! Meer lezen over onze werkwijze>>

Wil jij ook op zoek naar de mogelijkheden in jouw lijf en geest om écht te verbeteren en weer zo optimaal mogelijk te functioneren? Neem contact met ons op, dan kunnen we samen bespreken wat we voor je kunnen betekenen. Lijf & Visie Revalidatie bieden we aan op onze locaties in Soest, Amsterdam en Schagen.

Vrijblijvend online aanmelden
*kies hier voor de locatie van je keuze

Overzicht


Relevante artikelen

Vakantiestress

Zondag 07 augustus 2022

Chronische Pijn

Dinsdag 21 juni 2022

Week tegen de Werkstress – preventietips

Woensdag 17 november 2021

Eerste hulp bij klok naar wintertijd

Vrijdag 29 oktober 2021

Overzicht

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.