Afspraak maken 088 - 828 24 00

Waarom denken we voldoende te bewegen, maar doen we dat niet?

Donderdag 24 september 2020 in Blogs van onze experts

Lichamelijke klachten, motivatie en gebrek aan tijd zijn veel genoemde redenen om niet te sporten of bewegen. Bij volwassenen gaat het hier vaak om lichamelijke redenen, bij jongeren spelen gebrek aan tijd en motivatie meer een rol.

Wat zou jou motiveren om meer te bewegen? Hoe kom je van je zittende bestaan af? Wat kan je zelf doen? Wat kan je werk hierin betekenen? Oftewel: “Wat is er allemaal mogelijk?”

Vraag het bij Lijf & Visie! Vanuit Lijf & Visie ZORG zijn wij bekend met de risico’s en gevolgen van te weinig bewegen, zoals; diabetes, obesitas, verwaarloosde sportblessures, artrose,  etc. De wetenschappelijke onderzoeken zijn helder: Bewegen is goed, meer bewegen is beter’. Ook als het tegenzit, is bewegen onder professionele begeleiding essentieel om van veel klachten af te komen. Door wekelijks voldoende te bewegen, train je je belastbaarheid, versterk je je botten en spieren, verlaag je het stressgevoel en krijg je meer energie.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt!”
Johan Cruijff

Je moet zelf in beweging komen en de eerste stap zetten. En eenmaal op de juiste koers moet je door! Lijf & Visie FIT biedt diverse activiteiten waarmee je jouw persoonlijke doel kunt behalen & je behaalde succes kunt voortzetten voor de lange termijn. Natuurlijk hoef je niet eerst klachten te hebben om bij ons aan de slag te gaan. Je kunt ook zonder klachten bij ons terecht voor o.a.: Circuit Training, FIT Training, ZwangerFit of Adem & Koude Training.
Al onze trainingsprogramma’s worden ondersteund met kennis uit onze ZORG! Zo zijn en blijven de lijnen kort voor het beste resultaat. Ook als het onderweg een keer tegenzit.

Met Lijf & Visie WERK kun je naast training vanuit het werk ook als team aan de slag. Als extraatje kan je werkgever een deel of het geheel van je abonnement vergoeden, maar ook afspraken met ons maken om snel in te grijpen bij fysieke klachten, zodat verzuim tot een minimum beperkt wordt.

Jouw Lijf & Visie voordeel:

  • Ruime keuze uit zowel kracht-, conditie en leefstijl trainingen
  • Werk preventief aan je gezondheid
  • Verbeter je conditie en voel je weer FIT & Sterk in je lichaam
  • Onze trainers helpen je volgens een persoonlijk trainingsplan te werken aan jouw doelen
  • Trainen met moderne apparatuur, trainingsprincipes en software
  • Korte lijnen met de (sport-) fysiotherapeuten van Lijf & Visie

Kom in beweging en ontdek hier de diverse trainingen van Lijf & Visie FIT: https://www.lijfenvisie.nl/fit

Beweging voor lichaam & geest
Dat dagelijkse beweging gunstig is voor je lichaam maar ook zeker voor je geest, dat weet professor neuropsychologie Erik Scherder maar al te goed [bron: Kampioen nr 6 – ANWB].

“In je lichaam zitten verschillende stofjes die alle ongewenste indringers opvreten. Deze stofjes worden onmiddellijk actief als je gaat bewegen. Vooral matig intensieve beweging, zoals wandelen is goed! Minimaal een half uur per dag en dan een beetje doorlopen,” aldus Erik Scherder.

Een dagelijkse wandeling houdt tevens je hersenen gelukkig. Verder verlaagt dagelijkse beweging het stressgevoel en bevordert het creativiteit. Dus trek je wandelschoenen aan ga lekker de natuur in.

Niet thuiszitten, maar thuisbewegen
Vooral in deze periode van thuiswerken en studeren is het belangrijk goed in beweging te blijven! Erik Scherder licht dit nog even helder toe in deze video: https://youtu.be/RKWn2-YzKqg. “Komaan we gaan er tegenaan!”

  • Wil je meer beweegtips voor thuis? Check dan deze link: Beweegtips voor thuis?
  • Zie ook eens ons Lijf & Visie YouTube kanaal die vol staat met trainingsvideo’s voor thuis YouTube kanaal 

Lijf & Visie FIT - Aanbod

Overzicht


Relevante artikelen

Vakantiestress

Zondag 07 augustus 2022

Chronische Pijn

Dinsdag 21 juni 2022

Week tegen de Werkstress – preventietips

Woensdag 17 november 2021

Eerste hulp bij klok naar wintertijd

Vrijdag 29 oktober 2021

Overzicht