Afspraak maken 088 - 828 24 00

FIT na corona!

Woensdag 10 juni 2020 in Nieuws

Het coronavirus heeft de afgelopen maanden op ieders leven veel impact gehad. Naast de behandelingen op afstand heeft het team van Lijf & Visie achter de schermen hard gewerkt aan de revalidatiemogelijkheden voor mensen die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis dan wel de symptomen van het coronavirus thuis hebben doorgemaakt.

Vanaf vandaag start het KNGF de campagne over de onmisbare inzet van fysiotherapeuten bij de revalidatie van ex-coronapatiënten. Deze spot wordt vanaf 12 juni uitgezonden op tv.

Corona blijkt een hardnekkig virus te zijn dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, spieren, conditie en mentaal welbevinden. In het nieuws kwam vaak ter sprake dat de mensen die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis een lange revalidatie tegemoet gaan. Echter is er ook een grote groep mensen die thuis corona hebben doorgemaakt die, net zoals de mensen na een ziekenhuisopname, nog veel restklachten kunnen ervaren. In de acute fase is er lang niet voor iedereen ruimte geweest om zich te laten testen, maar is het wel aannemelijk dat zij een corona-infectie hebben doorgemaakt. Ook deze groep, ongeacht je leeftijd, heeft begeleiding nodig in het herstel van dit onvermoeibare virus.

Het team van Lijf & Visie staat voor je klaar. In de afgelopen periode hebben wij ons intensief verdiept en geschoold om mensen, zowel na een ziekenhuisopname als thuis-doorgemaakte corona (al dan niet positief getest), op een verantwoordelijke manier te kunnen begeleiden in hun herstel.

De behandeling bij Lijf & Visie
Afhankelijk van je klachten en je hulpvraag wordt in samenspraak met een fysiotherapeut een behandelplan op maat gemaakt, waarbij wanneer nodig diverse disciplines kunnen worden betrokken. Denk hierbij naast de fysiotherapeut aan de ergotherapeut, diëtist, psycholoog, logopedist en oefentherapeut. Voorafgaand aan de eerste afspraak wordt er bepaald of de behandeling start op de praktijk, thuis of via beeldbellen.

De behandeling richt zich onder andere op:

  • Verbeteren van spierkracht en conditie
  • Herstellen van vermoeidheidsklachten
  • Reguleren van de ademhaling (zowel in rust als bij inspanning)
  • Begeleiding in de opbouw van fysieke activiteiten
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten/werk/sport
  • Herwinnen van het vertrouwen in eigen lichaam
  • Het bevorderen van een gezonde leefstijl

Heb jij corona doorgemaakt of ken jij iemand in je omgeving? Wil je werken aan je herstel? Neem dan contact met ons op! Je kunt bij ons terecht op onze locatie in Schagen, Amsterdam of Soest.

Je kunt je ook gemakkelijk alvast online aanmelden via ons afsprakenformulier:

Online aanmelden

Via deze link kun je direct naar ons fysiotherapie pagina

Ontdek hier ons team>>

Overzicht


Relevante artikelen

Internationale Dag van de Fysiotherapie

Dinsdag 08 september 2020

Workshop Wim Hof Methode - 26 september in Schagen

Woensdag 26 augustus 2020

Nieuw: Training Leren Ontspannen

Dinsdag 25 augustus 2020

Thuisquarantaine bij terugkomst uit een land met oranje of rood reisadvies.

Dinsdag 18 augustus 2020

Overzicht