Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Léon Bakker over zijn revalidatietraject bij Lijf & Visie

Woensdag 19 februari 2020 in Ervaringen

Ontmoet Léon Bakker. Léon is 38 jaar en woonachtig in Schagen. Ik woon samen met mijn vriendin en twee lieve meiden van 10 en 12 jaar; drie meiden thuis, dus helemaal gezellig. Mijn hobby’s zijn sporten, autoracen, mountainbiken, varen en op vakantie gaan.

Hoe kwam je in aanraking met Lijf & Visie?
Mijn huisarts heeft mij geadviseerd om bij Lijf & Visie mijn klachten te bespreken. Mijn klachten waren aanhoudende rugpijn en veelvuldig spit. Na goed overleg ben ik een revalidatietraject gestart bij Lijf & Visie. Dat betekent een intensieve behandeling van een drietal maanden door o.a. een fysiotherapeut, revalidatiearts, psycholoog, ergotherapeut en oefentherapeut. Mijn verwachtingen waren in het begin niet groot, aangezien ik weinig vertrouwen had dat mijn klachten konden worden verholpen. 

Hoe was je situatie voordat je het revalidatietraject startte?
Mijn dagindeling voor het revalidatietraject bestond voornamelijk uit werken. Ik heb niet meer aan sport gedaan sinds mijn rugklachten, omdat ik dacht dat dat juist niet goed zou zijn. Ik dacht rust is beter dan dat ik het zou gaan belasten. Ik was ook angstig om dingen te ondernemen. Met name in het sporten en leuke dingen doen. De angst en voornamelijk mijn zorgen over de pijn en klachten die ik had, hadden de regie in mijn dagelijks leven overgenomen. Hierdoor raakte ik ook in een neerwaartse spiraal, wat zeker niet ten goede kwam aan mijn klachten. Dat realiseerde ik mij pas echt toen ik een aantal weken in het revalidatietraject zat.

Waar bestond het revalidatietraject voor jou uit?
In mijn geval ging het om tweemaal per week fysiotherapie, éénmaal per twee weken in gesprek met de psycholoog, één maal per week naar de ergotherapeut en oefentherapeut. Met de revalidatiearts evalueerde ik zo nu en dan het traject: waar sta je, wat zijn je doelen, wat heb je bereikt, wat is je ervaring en waar kunnen we je bij helpen. Het is een intensief programma, maar je maakt meteen grote stappen en merkt al snel vooruitgang.

Hoe heb je je revalidatietraject ervaren?
Mijn ervaring is heel positief bij Lijf & Visie. Er werd goed naar mij geluisterd en er werden veel vragen gesteld. Ik kreeg het gevoel dat ze mij echt oprecht wilde helpen bij mijn klachten. Het traject heeft mij een heel ander beeld gegeven over mijn klachten, oorzaak en gevolg. Ik ben anders gaan nadenken over mijn lichaam, leefgewoonten, werk, dagindeling, beweging, ontspanning etc. Ik heb daar vele gesprekken over gevoerd met de behandelaars die mij bewust hebben gemaakt van veel zaken. Het feit dat alle behandelaars onder één dak zitten is erg prettig. Je wordt vanuit alle kanten geholpen en om je heen staan specialisten voor je klaar die vanuit zijn/haar kwaliteit je goed op weg helpen. Zelfs na het traject kan ik bij Lijf & Visie terugkomen indien ik op bepaalde momenten hulp en advies nodig heb.

“Ik voel me nu weer goed, ben volop aan de slag bij mijn nieuwe werkgever en sport weer wekelijks. Ook onderneem ik weer regelmatig leuke dingen!”

Hoe pas je je opgedane ervaring en kennis toe in het dagelijks leven?
Alles wat ik geleerd heb, pas ik toe in mijn leven. Ik herken de pijn en klachten en handel daar naar. Ook ben ik in staat om mij te herpakken indien de klachten terugkomen. Nu ben ik bezig om te zorgen dat ik mijn klachten kan voorkomen. Dat gaat hartstikke goed! Ik heb veel meer vertrouwen. Ik heb zelfs besloten, na 23 jaar om voor een andere uitdaging te gaan en heb een nieuwe en leuke baan gevonden. Ik ben daar enorm blij mee en het geeft mij veel energie. Deze keuze komt mede door het traject bij Lijf & Visie, die ik daar erg dankbaar voor ben.

Wil je meer lezen over revalidatie bij Lijf & Visie? Klik dan hier:

Revalidatie

Overzicht


Relevante artikelen

Mijn ervaring: 21 jaar en corona

Dinsdag 12 januari 2021

Karin over de impact van reuma op haar leven: De energieloze cirkel doorbreken.

Maandag 12 oktober 2020

Tina Drijver over ZwangerFit bij Lijf & Visie

Woensdag 15 januari 2020

Overzicht