Afspraak maken 088 - 828 24 00
Kinderbekken fysiotherapie

Kinderbekken fysiotherapie

problemen met zindelijkheid en/of pijn in bekkenregio bij kinderen

 

Kinderbekkenfysiotherapie

Kinderbekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op behandelen van kinderen vanaf 3 jaar met gezondheidsproblemen in de bekkenregio. 

Hoe kan kinderbekkenfysiotherapie uw kind helpen?
Soms lukt het niet zo goed om zindelijk te worden en hebben kinderen nog regelmatig een ongelukje. Ook een buikoperatie, een aangeboren afwijking of een ingrijpende gebeurtenis kan problemen geven bij het plassen of poepen. Dit kan van grote invloed zijn op het leven van het kind en het gezin. De kinderbekkenfysiotherapeut gaat samen met u en uw kind werken aan deze problemen zoals:

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • terugkerende blaasontstekingen
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
  • buikpijn
  • nachtelijk bedplassen

Bij het plassen en poepen spelen de spieren onderin het bekken een belangrijke rol. Meestal zijn deze bekkenbodemspieren ontspannen. Bij ophouden van plas en/of ontlasting moeten deze spieren kunnen aanspannen. Tijdens plassen en poepen moeten ze helemaal kunnen ontspannen. Voor kinderen met buikpijn en/of plas- en poepproblemen werken de bekkenbodemspieren vaak niet op de goede manier. Onze kinderbekkenfysiotherapeut, Jacqueline de Ruiter, is gespecialiseerd in het creëren van een gunstig pedagogisch klimaat waarbij de ouders/verzorgers zich gehoord en gesteund voelen en waarbij het kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Verwijzing
Vaak is er sprake van een verwijzing door huisarts of specialist. Een verwijzing is echter niet noodzakelijk. Je kunt ook op eigen initiatief een afspraak maken. Een afspraak kan ook worden gebruikt voor het inwinnen van informatie of voor overleg.

Vergoeding 
Kinderbekkenfysiotherapie (tot 18 jaar) wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Wil je meer weten over vergoedingen bij Lijf & Visie. Ga dan direct naar Kosten en Vergoedingen

Aanmelden
Onze kinderbekkenfysiotherapeut op onze locatie in Soest helpt jullie graag verder. Via onze contactpagina vind u de mogelijkheden om contact met ons op te nemen. Online aanmelden kan ook. Kies voor de locatie Soest en dan kinderbekkenfysiotherapie.

Online Aanmelden

Nieuw: e-Consult bij Lijf & Visie
Fysiotherapie via beeldbellen.
Lees hier hoe het werkt: Therapie via beeldbellen>>

 

Onze specialisten per vestiging

Soest (1)

Jacqueline de Ruiter

Bekkenfysiotherapeut & Kinderbekkenfysiotherapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.