Afspraak maken 088 - 828 24 00

Jouw behandeling

Deze animatie van Lijf & Visie Revalidatie legt uit wat je bij een revalidatietraject kunt verwachten:

[zet je geluid aan voor de juiste beleving]

Click here for the english version of this animation. This video explains exactly what you can expect from us.

Lees hier de 4 behandelfasen van Lijf & Visie Revalidatie:

1. Aanmelding - 1 / 2 dagen
Zodra je stap hebt genomen om bij Lijf & Visie Revalidatie aan jouw klachten te gaan werken, wil je natuurlijk snel geholpen worden. Allereerst zien we graag jouw aanmelding tegemoet. Dat kan per telefoon of via het aanmeldformulier, maar het kan ook zijn dat je huisarts je heb doorverwezen. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen door één van onze medewerkers. Een revalidatietraject kan alleen worden gestart indien je een correcte verwijzing van je medisch specialist, huisarts of bedrijfsarts hebt gekregen naar onze revalidatiearts Marco van Woensel. Na het controleren van je gegevens en je verwijzing, plannen we een afspraak. 

2. Intake - 2 weken
De 1e afspraak zal plaatsvinden met onze revalidatiearts. Het kan ook zijn dat je eerst start met enkele gesprekken en onderzoeken bij onze collega's van het multidisciplinair team, opgevolgd door een intake bij de revalidatiearts. Tijdens de intake is er uitgebreid aandacht voor jouw klacht(en), en de invloed van jouw klachten op je dagelijks leven, zowel voor privé als werk. Samen met jou bekijkt de revalidatiearts welke behandeling het beste en meest effectief is om jouw persoonlijke doel te bereiken. Indien we gezamenlijk goede uitganspunten en verwachtingen hebben besproken, dienen we een machtigingsaanvraag in bij jouw verzekering. Dit proces duurt ongeveer 2 weken. 

Indien er een akkkoord is van je zorgverzekering, kun je gelijk bij ons starten - er zijn dan geen wachttijden meer. Indien er geen akkoord is van je verzekering, kijken we samen wat er wél mogelijk is. Dit geldt ook als na de intake mocht blijken dat een revalidatietraject niet goed bij je aansluit, dan helpen we je graag, zo mogelijk bij Lijf & Visie verder. Er worden dan wel eenmalig kosten in rekening gebracht voor de intake. Lees hier alles over kosten en vergoedingen bij revalidatie.

3. Behandeling
Deze fase heeft als doel de oorzaak van je klacht(en) positief te beïnvloeden. Met als resultaat dat jij weer beter kunt participeren in je leven en/of je werk. De duur, intensiteit en aandachtsgebieden van deze fase bepalen we aan de hand van je individuele situatie. Het behandelteam heeft een regelmatig interdisciplinair overleg, waarin jouw voortgang besproken wordt. Indien nodig wordt in overleg met jou het behandelplan bijgesteld.

4. Afronding & Nazorg
Tijdens de afrondingsfase bereid je je samen met je behandelteam voor op een periode na de revalidatiebehandeling. Na deze fase volgt vrijwel altijd een controle- of evaluatiegesprek met de revalidatiearts. Na een intensief en succesvol traject is het de wens dat je de regie weer over je eigen leven terug hebt. Om na je traject actief te blijven werken aan je gezondheid, biedt onze FIT divisie van Lijf & Visie veel mogelijkheden.

De gemiddelde behandelduur in een revalidatietraject is ongeveer 4 maanden. De behandeling is vrij intensief, reken op circa 3-4 uur behandeling per week verdeeld over meerdere dagdelen.

Vrijblijvend aanmelden
Heb je vragen of wil je een intake afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via 088 - 828 24 00 of mail naar revalidatie@lijfenvisie.nl.

Je kunt je ook vrijblijvend online aanmelden via ons aanmeldformulier. Kies voor de juiste locatie en kies dan voor Revalidatie:
Online aanmelden

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.