Dry Needling
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Dry Needling

Wat is Dry needling
Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode voor triggerpoints door de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken deze op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zogenaamde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Onze werkwijze
De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek jouw klachten analyseren. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk jouw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar die bewuste triggerpoints. Precies die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Waar richt de behandeling zich op
De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan:

Wat is een triggerpoint
Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

Hoe voelt dry needling aan
Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een ‘kramp’ gevoel en kan even onaangenaam zijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan na de dry needling behandeling, maar dat is meestal van kortere duur. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan Dry Needling boven de reguliere zitting van je fysiotherapie behandeling. Vraag naar de mogelijkheden voor een Dry Needling behandeling bij je therapeut van Lijf & Visie.

Onze specialisten per vestiging

Soest (4)

Schagen (2)

David Jansen

Fysiotherapeut & Orofaciaal Fysiotherapeut

Lex Drop

Directeur & Fysiotherapeut

Marese Borgts

Fysiotherapeut & Kwaliteitsmedewerker

Mitchell Viset

Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Alex Klaver

Fysiotherapeut en Adem & Koude Instructeur

Kayleigh Dolman

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.