MENU
Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met preventie, voorlichten, coachen, begeleiden en behandelen van zowel mannen, vrouwen en kinderen met problemen en/ of pijnklachten in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

De bekkenfysiotherapeut adviseert u – als het nodig is – over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel terrein kunt u bij de bekkenfysiotherapeut terecht. De bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om, indien noodzakelijk, inwendig onderzoek te doen.

De bekkenfysiotherapeut bij Lijf & Visie is ZwangerFit docent en verzorgt hierin een cursus voor en na de bevalling. Uiteraard kunt u ook voor klachten in de zwangerschapsperiode bij de bekkenfysiotherapeut terecht.

Klachten in deze regio zijn vaak makkelijk te verhelpen, maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden.

Voor meer informatie over bekkenfysiotherapie kunt u naar naar de site van de NVFB gaan: www.nvfb.nl.

Onze specialisten

Marianne Schmetz Lees verder
Lijf & Visie
Koningsweg 4
3762 EC Soest
T: 035 - 60 305 04
F: 035 - 60 908 68