Afspraak maken 088 - 828 24 00

Laura Veldkamp gaat Down Under!

Dinsdag 25 februari 2020 in Nieuws

Hi, mijn naam is Laura en ik ga ‘’Down Under’’. Oké laten we bij het begin beginnen, veel mensen zullen mij herkennen als de medisch trainer en personal trainer vanuit de locatie Soest. 2,5 jaar geleden ben ik bij Lijf & Visie begonnen. Op de foto zie je Laura Veldkamp (in rode Australië shirt) met de leden van de ALS groep, waar ze training aan gaf. 

Toen ik mijn fitness trainer A diploma haalde, riep ik al snel dat ik niet gelukkig zou worden in een allround sportschool. Dat ik graag écht iets voor de mensen wil betekenen. Daarom ben ik er werk van gaan maken om als personal trainer mensen op medisch gebied te kunnen begeleiden en volgde de opleiding fitness trainer B en Medisch Trainer.

Gescheurde kruisband
Deze interesse is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ikzelf heb nu bijna 10 jaar geleden een lang revalidatietraject moeten volgen vanwege een afgescheurde kruisband. Tijdens dat traject zag ik in dat goede begeleiding ontzettend belangrijk is en dat daar nog veel in tekort geschoten werd. Daar wilde ik verandering in brengen. Ik wilde verder kijken dan alleen de blessure. Het stukje mentaal was voor mij ook een belangrijk punt. Een luisterend oor voor als het even tegen zit of een blij moment als er weer een doel behaald is. Dat is zo belangrijk in een traject; voor zowel patiënt als trainer/fysiotherapeut.  

Na mijn opleidingen stond ik te trappelen om mijn kennis in de praktijk te brengen. Niet snel daarna kwam Lijf & Visie op mijn pad en het was alsof alles op zijn plek viel. Nu kon ik eindelijk de medische kant van mijn werk in zetten en doen waar ik voor geleerd had. 

TopTeam
In het begin was het allemaal erg wennen wat natuurlijk heel erg logisch is. Patiënten die opeens op jou vertrouwen. Die verantwoordelijkheid was best overweldigend. Maar gelukkig had ik een top team van collega’s achter mij staan, die mij vanaf dag één overal bij geholpen hebben waar het nodig was. 

Het mooie van het werk als medisch trainer is dat je echt het verschil kunt maken en dat je het vaste aanspreekpunt in de trainingszaal bent. Je krijgt een grote diversiteit aan cliënten; mensen met chronische aandoeningen, mensen met een zware blessure en ook fitte sporters die zichzelf nog wat verder willen uitdagen. Dat maakt het werk zo leuk en afwisselend.

De droom om te reizen
Ondanks deze fijne werkplek heb ik toch besloten om Lijf & Visie te gaan verlaten. Een diep gewortelde droom schreeuwde al een tijdje om beantwoord te worden en dat is reizen. Om specifieker te zijn, mijn backpack om te hangen en ‘’Down Under’’ te gaan voor onbepaalde tijd. Dit besluit heb ik niet zomaar genomen, ik heb er lang over nagedacht en heel hard getwijfeld of ik deze fijne werkplek wel echt los wil laten. Uiteindelijk won de droom het en daarom heb ik een half jaar geleden voor mezelf de knoop door gehakt om deze sprong in het diepe te gaan wagen.

Nu is het zover!
Iets wat super spannend is, zeker nu het afscheid van patiënten, sporters en collega’s is begonnen. Alles wordt echt en dat zet je soms wel aan het twijfelen. Maar dan denk ik aan de mooie tijd die komen gaat:

"Solo proeven van de vrijheid die Australië mij gaat bieden."

Reisblog
Veel mensen hebben mij de afgelopen maanden gevraagd: ‘Hoe ga je dit doen?’, ‘Ga je ook werken?’ en ‘Wat zijn je routes die je gaat volgen?’. Op veel van deze vragen kan ik nog geen antwoord geven, daarom heb ik besloten om mijn eigen reisblog bij te gaan houden. Hier kunnen jullie van achter je beeldscherm met mij mee op avontuur. Gaandeweg hoop ik steeds meer antwoord te geven op deze veel gestelde vragen.

Lijkt het je leuk om mij te volgen? Dat kan via: www.rawpaso.com. Hier bij RAWPASO (vertaald als ''rauwe stap'') zul je niet de mooiste foto's vinden van mij perfect geposeerd op een wit strand, nee hier is de rauwe kant van mijn reis aan het woord. Tevens kun je mij ook vinden op Instagram @rawpaso.

Ik wil Lijf & Visie heel erg bedanken voor alle mooie momenten en hopelijk is het een tot ziens!

Laura Veldkamp

Overzicht


Relevante artikelen

Aangepast rooster 2024

Vrijdag 22 december 2023

Lijf & Visie update - corona maatregelen

Maandag 11 juli 2022

Open Dag Schagen

Donderdag 09 juni 2022

Aangepaste openingstijden Koningsdag

Maandag 25 april 2022

Overzicht

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.