Afspraak maken 088 - 828 24 00

Groei door verandering!

Donderdag 26 september 2019 in Blogs van onze experts

Beste Sporters, Toppers, Bikkels, Yogi’s en andere geïnteresseerden,

Gedurende de zomermaanden maken we meestal allemaal tijd voor onszelf om te kunnen ontspannen in de vorm van een vakantie, en/of trachten we even een break te nemen van ons dagelijks terugkerende patroon en handelingen betreffende bijvoorbeeld werk en andere verplichtingen.

Dat is tevens het perfecte moment om jezelf onder de loep te nemen en jezelf af te vragen of er wel sprake is van groei. Met groei bedoel ik in deze: ontwikkeling in welke vorm dan ook. Groei ontstaat alleen maar door verandering. Als je niets verandert, dan groeit/verandert er niets! 

Bij mij persoonlijk is dat ook gebeurd: ik heb besloten om mijn yoga lessen verder uit te breiden. Vanaf 1 oktober zal ik ook Fusion Flow Yoga ( Body, Breath, Mind and Heart Work) lessen gaan geven bij Lijf & Visie op de Koningsweg 4 in Soest. Daar zijn jullie allen meer dan welkom! De lessen worden gegeven op basis van een 10 rittenkaart. Vind alle informatie over Fusion Flow Yoga bij Lijf & Visie via deze link: https://www.lijfenvisie.nl/fusion-flow-yoga.

School of Wellbeing
Daarnaast heb ik nagedacht over hoe ik jullie verder kan helpen met alle vragen die na de Yoga lessen bij jullie naar boven kunnen komen. Als je Yoga beoefent, kan het zijn dat er het e.a. loskomt. Het is mooi om naar die signalen te luisteren en ermee aan de slag te gaan. En omdat er kennelijk zo veel behoefte aan is, heb ik besloten om te starten met de School of Wellbeing. Want Wellbeing kun je gewoon leren! In de School of Wellbeing ga ik 1:1 privélessen/ sessies geven en kan ik je individueel begeleiden en counseling geven. Stuur me een mail naar info@wilmathalen.nl indien je hier meer over wilt weten? 

Lees hieronder alvast een aantal vragen waar we samen mee aan de slag kunnen gaan:

  • Waarom zou er iets kunnen veranderen? (specifiek binnen de Yoga practice of natuurlijk in het algemeen)
  • Wat is een duidelijk doel en betekenis? (als het doel inspirerend is, ontstaat er namelijk enthousiasme en toewijding en is de kans van slagen groot)
  • Betrek jezelf dus direct bij de totstandkoming van de verandering en ga ermee aan de slag!
  • Maak de verandering leuk! Het is gewoon gaaf namelijk.
  • Neem angst weg door communicatie; praat erover en stel vragen aan mij bijvoorbeeld. Geen kramp of angst voor het onbekende, maar rustig blijven ademen.
  • Wees gemotiveerd en positief, ga het gewoon doen.

Verandering de goede kant op geeft energie en magie!
“ Het geheim van verandering is focus. Niet de focus op vechten tegen het oude, maar op bouwen aan het nieuwe”
Socrates

Wanneer we verandering kunnen toelaten, toestaan, teweeg brengen, herkennen, verwelkomen, koesteren en onderhouden in ons lichaam hoofd en hart zijn we pas echt goed bezig. Yoga is loslaten heb ik al vaak gezegd. Hoe meer spanningen we kunnen loslaten en blokkades kunnen opheffen in lijf, hoofd en hart, des te meer ruimte er automatisch ontstaat om te gaan voelen wat je nu echt nodig hebt. Handig en helpend daarvoor is om eerst je mindset te veranderen; vast geroeste (vaak negatieve en beperkende) denkpatronen omturnen in positieve.  Lichaamswerk zoals Yoga en ademwerk blijven trainen en onderhouden zodat het hart open kan gaan en wakker gaat worden. En dan komt de reis naar binnen.

In iedere yoga houding kunnen we nog meer groeien, tijdens iedere ademsessie kunnen we nog intenser in- en uitademen en de adem ondersteunt de flexibiliteit om dieper in de houding te kunnen groeien! Elke meditatie kan nog confronterender en helender zijn voor je, de mind zal steeds rustiger worden zodra je echt kunt gaan voelen en realiseren dat onder andere je gedachtes niet van jou zijn en ook niet altijd waar zijn. Het gaat erom dat je steeds op reis bent naar jezelf om meer los te laten wat je niet bent en meer te worden wat je wel bent! En die reis is onderhevig aan continue veranderingen die op je pad komen, of die je zelf aanbrengt, of die dringend nodig zijn, of gewoon omdat ze superleuk zijn.

Het leukste en ook meest spannende is en blijft natuurlijk om zoveel mogelijk te kunnen groeien tijdens je reis. Want stilstand is dodelijk, supervermoeiend en sowieso never nooit dienend of helpend. So Enjoy Your Trip, it’s the best trip ever!!

Ik zie jullie graag volgende week bij mijn eerste Fusion Flow Yoga les bij Lijf & Visie! Zie hier meer informatie over tijden & aanmelden. Geef je op en Groei ook door Verandering!

Namaste
Wilma

Overzicht


Relevante artikelen

Geduld, acceptatie en blijven trainen

Woensdag 25 september 2019

Dit blog is geschreven door Femke Dekker, neurologisch fysiotherapeut bij Lijf & Visie...

Lees verder
Lymfoedeem; wat is dat eigenlijk?

Woensdag 04 september 2019

Dit blog is geschreven door Taiana Sibilo, oedeemfysiotherapeut bij Lijf & Visie in...

Lees verder
Fusion Flow Yoga: effectieve en unieke training

Vrijdag 30 augustus 2019

30-08-2019 Vanaf 16 september start ik met Fusion Flow Yoga bij Lijf & Visie. Ik ben Wilma...

Lees verder
Overzicht