Afspraak maken 088 - 828 24 00

Vergoedingen Revalidatie

REVALIDATIE

De intake en een behandeltraject bij Lijf & Visie Revalidatie vallen onder medisch specialistische zorg (tweedelijns zorg) en worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De intake kan bestaan uit 1 consult bij de revalidatiearts of uit 3 pre-intakes (vooronderzoeken bij verschillende therapeuten binnen ons behandelteam) opgevolgd door 1 consult bij de revalidatiearts.

Verplicht Eigen Risico
Voor verzekerden van 18 jaar en ouder geldt een verplicht eigen risico in de basisverzekering. Het verplichte (wettelijke) eigen risico in 2023 bedraagt € 385,- per jaar. Het kan zijn dat je een extra eigen risico met je zorgverzekeraar hebt afgesproken. Houd er rekening mee dat je volledige eigen risico (of het eventuele  deel dat nog open staat), net als bij ziekenhuisbehandelingen, aan Lijf & Visie betaald moet worden.

Eenmalige Eigen Bijdrage

Blijkt na intake dat je kunt starten met het behandeltraject, dan dienen wij een machtigingsaanvraag in bij jouw zorgverzekeraar. Als het percentage dat vergoed wordt door je zorgverzekeraar lager is dan 80%, dan geldt voor jou een eenmalige eigen bijdrage van
€ 150,00. Dit wordt voor aanvang van het behandeltraject in rekening gebracht. Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen.

Deze eenmalige eigen bijdrage is niet hetzelfde als het verplicht eigen risico.

Tarieven revalidatiegeneeskunde
De tarieven voor revalidatiebehandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Lijf & Visie heeft daar geen invloed op. De tarieven die de NZa heeft vastgesteld zijn ingedeeld in groepen, de diagnosebehandelcombinaties(dbc’s). 

Wanneer e vragen hebt over de vergoedingen voor revalidatiezorg, kun je altijd contact met ons opnemen. 

Afspraak verzetten of annuleren
Wanneer je de gemaakte afspraak niet na kan komen, dan dien je deze minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Wanneer je niet tijdig hebt afgezegd, dan worden de kosten voor de gereserveerde tijd bij je in rekening gebracht. Het bedrag van € 45,- kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar. Je bent altijd in de gelegenheid om afbericht te doen via onze telefoonnummer of te e-mailen met de locatie waar je een afspraak hebt gemaakt. Zie onze contactpagina voor de juiste contactgegevens.

Bekijk ook eens onze verhelderende uitlegvideo: animatie Lijf & Visie Revalidatie

Keer hier terug naar de homepagina Revalidatie

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.