Blijf op de hoogte
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Vergoedingen Revalidatie

REVALIDATIE

De intake en behandeling bij Lijf & Visie Revalidatie vallen onder medisch specialistische zorg (tweede lijnszorg) en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen. Sommige polissen van zorgverzekeraars vergoeden 100% en andere bijvoorbeeld maar 75% of nog iets minder. Welk percentage voor jou vergoed wordt en of dit eventueel enige consequenties heeft voor je eigen bijdrage, bespreken we graag persoonlijk met je. Een eventuele eigen bijdrage is niet hetzelfde als het verplicht eigen risico.

Tijdens de intake bekijkt de revalidatiearts samen met jou welke behandeling het beste en meest effectief is om jouw persoonlijke doel te bereiken. Mocht tijdens de intake blijken dat een andere behandeling beter aansluit, dan helpen we voor de juiste doorverwijzing. Zo mogelijk bij Lijf & Visie in de eerstelijn.

Let op: Er worden eenmalig kosten in rekening gebracht voor de intake. Voor verzekerden van 18 jaar en ouder geldt daarnaast een verplicht eigen risico in de basisverzekering.

Verplicht Eigen Risico
Voor verzekerden van 18 jaar en ouder geldt een verplicht eigen risico in de basisverzekering. Het verplichte (wettelijke) eigen risico in 2020 bedraagt € 385,- per jaar. Het kan zijn dat je een extra eigen risico met je zorgverzekeraar hebt afgesproken. Houdt er rekening mee dat (een eventueel overblijvend deel van) je eigen risico, net als bij ziekenhuisbehandelingen, aan Lijf & Visie betaald moet worden.

Tarieven revalidatiegeneeskunde
De tarieven voor revalidatiebehandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Lijf & Visie heeft daar geen invloed op. De tarieven die de NZa heeft vastgesteld zijn ingedeeld in groepen, de diagnosebehandelcombinaties (dbc’s). 
Zie hier een overzicht van de NZa tarieven voor Medisch Specialistische Revalidatie 2021

Als je vragen hebt over de vergoedingen voor revalidatiezorg, kun je altijd contact met ons opnemen. 

Afspraak verzetten of annuleren
Mocht je je gemaakte afspraak niet na kunnen komen, dan dien je deze minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Wanneer je niet tijdig hebt afgezegd, dan worden de kosten voor de gereserveerde tijd bij je in rekening gebracht. Het bedrag van € 45,- kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar. Je bent altijd in de gelegenheid om afbericht te doen via onze telefoonnummer, door een voicemail bericht achter te laten of te e-mailen met de locatie waar je een afspraak hebt gemaakt. Zie onze contactpagina voor de juiste contactgegevens.

Bekijk ook eens onze verhelderende uitlegvideo: animatie Lijf & Visie Revalidatie

Keer hier terug naar de homepagina Revalidatie