Afspraak maken 088 - 828 24 00

Werkwijze bij Revalidatie

Heb je te maken met aanhoudende (pijn)klachten? Kun je daardoor je werk en activiteiten niet of minder goed uitvoeren? Bij Lijf & Visie Revalidatie ben je aan het juiste adres voor tweedelijns specialistische revalidatiezorg. Wij behandelen mensen die door de gevolgen van een ongeval, ziekte of chronische aandoening belemmerd worden in hun functioneren en/of pijn ervaren.

Participeren
Wij geloven dat participeren een zeer belangrijke voorwaarde is voor een gezond en gelukkig leven. Met participeren bedoelen wij (weer) volwaardig deelnemen in de maatschappij en mee kunnen doen in arbeid, vrijwilligerswerk, gezin/relaties en sport. Participeren geeft mensen waardering en leidt tot daadkracht, ontwikkeling, initiatief, energie, vriendschappen, fijne relaties en geluk. Wij helpen je op weg naar participatie, op zowel fysiek als mentaal vlak. Wij worden er enthousiast van om daar samen met jou aan te werken; dit is waarom wij het doen.

Toekomstperspectief en mogelijkheden
Concreet betekent dit dat we op zoek gaan naar de mogelijkheden in jouw lijf om écht te verbeteren. Het doel is daarbij dat je weer vertrouwen krijgt in je lijf en in je toekomst. We doen dit via het verkrijgen van inzichten, het in kaart brengen van een toekomstperspectief en het stil staan bij een waarneembare vooruitgang. Door het ervaren dat er een toekomst is die er toe doet, ga je aan de slag met activiteiten en gedrag op weg naar een volwaardig zinvol bestaan.

We doen het samen
Samen met jou bepalen we tijdens een intake welke behandeling het beste en meest effectief is om jou met je klachten te behandelen. Bovendien behandelen we in het revalidatietraject lichaam én geest altijd samen. De mens is immers lichaam en geest en deze zijn niet van elkaar los te koppelen; juist dat maakt dat we beide aspecten integreren in onze begeleiding. We behandelen dan ook vanuit een bredere kijk, waarin we ons realiseren dat jouw lichamelijke klachten effect hebben op je leefstijl, gedachten, gevoelens en je dagelijks handelen. Ieder teamlid helpt jou vanuit zijn eigen vakgebied om je weer actiever te laten zijn, grip te laten ervaren en met vertrouwen op weg te gaan. Met andere woorden: door aan de slag te gaan met activiteiten en gedrag werk je naar verbetering. Sterker nog: we werken samen aan jouw herstel. Zodat je volwaardig mee kunt gaan doen in de maatschappij op een manier die voor jou van waarde is.

Blogs van onze Zorgexperts
Lees ook eens de blogs geschreven door onze collega's van het revalidatieteam. Wat als je lijf je nu al lange tijd in de steek laat? Wat als je met je lichamelijke klachten van alles hebt geprobeerd, maar steeds weer tegen teleurstellingen bent aangelopen? Lees hier verder:

Direct een afspraak 
Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken voor een intakegesprek? Dat is eenvoudig en veilig. Je kunt je hier vrijblijvend aanmelden, klik de juiste vestiging aan en kies bij behandeling voor revalidatie. Uiteraard kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via 088 - 828 24 00 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Vrijblijvend aanmelden

Keer hier terug naar de homepagina Revalidatie.