Afspraak maken 088 - 828 24 00
Lijf & Visie

Lijf & Visie

Alle kennis & kunde in huis om je te helpen.

Direct aanmelden

Neurologische fysiotherapie

Wat is neurologische fysiotherapie?
Neurologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Daarnaast worden spierziekten ook vaak behandeld door een neuroloog. Vaak vallen deze ziektebeelden onder de term ‘hersenletsel”.

De neurologisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in neurologie en behandelt mensen met ziektebeelden waarbij de oorzaak zich mogelijk in de hersenen, ookwel het brein, bevindt. Vaak kampen mensen met problemen in balans, loopvaardigheid, kracht, conditie, sensibiliteit en cognitieve problemen en regelmatig is het ook een combinatie van verschillende componenten. Een grote groep patiënten die bij de fysiotherapeut komt die gespecialiseerd is in hersenen, hebben een hersenbloeding of infarct (CVA) doorgemaakt. Maar ook hersentumoren, MS, ALS, Parkinson en allerlei verwante neuro musculaire aandoeningen.

Veel voorkomende klachten:

  • Balans problemen;
  • Problemen tijdens zitten, staan of  lopen (ook traplopen), loopafstand en conditie;
  • Cognitieve problemen, zoals dubbeltaken, die het (aan) leren van nieuwe motorische vaardigheden lastiger maken;
  • Zelfstandigheid in ADL (algemeen dagelijks functioneren), werk en hobby's kunnen  beperkt zijn als gevolg van hersenletsel;
  • Onzichtbare gevolgen van hersenletsel.

Wat kun je verwachten van de behandelingen:
Femke Dekker is de neurologisch fysiotherapeut bij Lijf & Visie in Schagen. Je kunt bij Femke een afspraak krijgen met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist. Tijdens de intake wordt dan duidelijk welke zorgvraag je hebt en welke reële doelen we daar gezamenlijk aan kunnen koppelen. De Neurologische fysiotherapie behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en je polisvoorwaarden te controleren. Lees hier meer over kosten en vergoeding.

Revalidatie bij Lijf & Visie
Mocht het nodig zijn, dan werkt de fysiotherapeut samen met de ergotherapeut, oefentherapeut, psycholoog en soms logopedist in een multidisciplinair revalidatieteam aangestuurd door onze revalidatiearts. Dan spreek je over een multidisciplinair revalidatietraject. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Lees hier meer over revalidatie bij Lijf & Visie.

Afspraak maken:
Wil je meer informatie? We staan je graag te woord; zie onze contactgegevens in Schagen. Wil je je alvast aanmelden, maak dan gebruik van ons formulier. Kies hier voor locatie Schagen:

Direct aanmelden

Onze specialisten per vestiging

Schagen (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Femke Dekker

Fysio-& Neurologisch Fysiotherapeut

Lees verder