Acupunctuur
Afspraak maken
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Acupunctuur

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet om klachten te verlichten en ziekten te genezen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft en inzetbaar is bij zeer diverse klachten. Bij acupunctuur worden dunne naaldjes in het lichaam geplaatst. Hiermee is het mogelijk om het lichaam te ontdoen van blokkades, maar ook om bepaalde organen te activeren of juist tot rust te brengen. Aanvullend kan in overleg gebruik worden gemaakt van een aantal aanvullende technieken zoals voedingsadviezen en dergelijke. 

Preventieve werking
Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het vergroot de natuurlijke weerstand, brengt het lichaam in balans en verhoogt de pijngrens. 

Onze werkwijze
Omdat alle processen in het lichaam met elkaar verbonden zijn, ga ik op zoek naar de oorzaak van je klacht(en). Dit doe ik door een intake gesprek waarbij ik tevens je polsen voel en je tong bekijk. Vaak voel ik ook de buik waar ik zoek naar spanning van je organen en mogelijke pijnpunten. Vervolgens bespreken we de conclusies van het onderzoek en geef ik aan wat ik voor je kan doen tijdens de behandeling.

Acupuntur helpt o.a. bij de volgende klachten:


Vergoeding Acupunctuur
Behandelingen Acupunctuur kunnen worden vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering (deze staan vermeld onder het kopje "alternatieve geneeswijzen"). Je dient de factuur voor deze behandelingen zelf te declareren bij je zorgverzekering. De tarieven voor acupunctuur bij Lijf & Visie Texel vind je hier: Kosten en Vergoedingen

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Onze specialisten per vestiging

Texel (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Eefje Aalberts

Fysiotherapeut & Acupuncturist

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vacatures

Wij zoeken collega's!

Bekijk onze vacatures