FREE FIT Pas
Meer informatie
Afspraak maken 088 - 828 24 00

Handtherapie

Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan hand, pols & arm. Het doel van de therapie is altijd het zo optimaal mogelijk herstellen van de (hand)functie. 

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Ze zijn ons kostbaarste bezit. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook erg kwetsbaar en kan een schijnbaar klein letsel aan je hand of onderarm grote gevolgen hebben voor je dagelijks functioneren. Een goede behandeling door een ervaren handtherapeut is dan belangrijk.

Je kunt bij Lijf & Visie Texel terecht voor Handtherapie

Als handtherapeut ben je uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Onze handtherapeut Nienke Eijpe adviseert, behandelt en begeleidt je bij o.a. vinger- hand-, pols-, elleboog- en armklachten. Zij werkt samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor je de beste kans hebt op een goed (postoperatief) herstel.

"Vaak lopen mensen lang door met klachten aan de vingers, handen, pols of arm.
Een intake/onderzoek met een juist lichamelijk onderzoek kan toekomstige problemen voorkomen of verminderen."

Onderzoek

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een onderzoek plaats. Dit bestaat uit een vraaggesprek over de klacht, eventuele operaties en de ontstaanswijze van de klachten van de hand. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Er wordt gekeken naar de hand maar ook aangrenzende gewrichten en spieren worden meegenomen in het onderzoek. Zo krijgen we een goed beeld van wat er aan de hand is.

Behandeling

Afhankelijk van de klacht en de ernst wordt een behandelplan opgesteld. Dit is vaak gericht op het behandelen van functiestoornissen van pezen, spieren, banden, botten zenuwen, gewrichten en huid. Er wordt altijd gestreefd naar een zo’n goed mogelijke aanpak binnen de behandeling. Binnen de handtherapie wordt vaak gewerkt met oefeningen, ook is het indien nodig de mogelijkheid voor een spalk, die in de praktijk op maat voor je wordt gemaakt. Indien nodig kan er een ergotherapeut worden ingeschakeld om begeleiding te geven bij beperkingen in het dagelijks handelen.

Veel voorkomende klachten zijn:

Online aanmelden

Je kunt je gemakkelijk online aanmelden via ons aanmeldformulier, dan word je teruggebeld voor een afspraak:

Direct online aanmelden

Onze specialisten per vestiging

Texel (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Nienke Eijpe

Fysiotherapeut & Handtherapeut

Lees verder

Nienke is aangesloten bij Het Netwerk Handtherapie Noord-West en bij het landelijke handennetwerk Nederlandse vereniging voor handtherapie

Afspraak maken?

Maak direct online een afspraak via onze website:

Online afspraak maken

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vacatures

Wij zoeken collega's!

Bekijk onze vacatures