Afspraak maken 088 - 828 24 00

Fusion Flow Yoga: effectieve en unieke training

Vrijdag 30 augustus 2019 in Blogs van onze experts

30-08-2019 Vanaf 16 september start ik met Fusion Flow Yoga bij Lijf & Visie. Ik ben Wilma Thalen, gediplomeerd Fusion Flow Yoga teacher. Via mijn nieuwste blog vertel ik jullie graag meer over deze unieke vorm van Yoga en de voordelen die deze complete work-out voor je lichaam en geest brengen. Voorop gesteld dat mijn ‘Fusion Flow Yoga’ lessen voor ieder persoon geschikt zijn; van geoefende yogi’s tot sporters en iedereen die graag wilt werken aan een soepel en pijnvrij lijf.

Fusion Flow Yoga is een gebalanceerde mix van verschillende Yoga stijlen, gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis, aangevuld met geïntegreerde Pilates oefeningen. Dit resulteert in een effectieve en unieke training, ondersteunt door de juiste coaching van je ademhaling in een doorgaande flow.

Yoga helpt je direct bij fysieke klachten. Al jaren help ik mensen om het lichaam te trainen en zodoende ruimte te maken in je lichaam waardoor je ook ruimte maakt in je hoofd en hart. Mijn lessen zijn met name gefocust op 2 zaken: onderhoud en preventie. Het onderhouden van een soepel pijnvrij lichaam, hoofd en hart en het verminderen van klachten en het ten alle tijde voorkomen dat bestaande klachten erger worden. Of 'in the worst case scenario'; dat er nieuwe klachten bijkomen.

Waarom Fusion Flow Yoga?
Dat wordt me vaak gevraagd. En daar kan ik eerlijk gezegd heel kort over zijn:

“Elke dag een hartopener zou je kunnen vergelijken met een eye opener. Wanneer je beter gaat voelen, kun je ook beter observeren, kijken en keuzes maken die goed voor jou zijn. Yoga helpt je met loslaten van fysieke en mentale spanningen.”

Hartopeners zijn hele effectieve yoga-houdingen om spanning in je borst, schouders en buik los te maken en je hart chakra in balans te brengen. Veel gebruikte yoga oefeningen/ houdingen, ookwel asana’s genoemd, zijn o.a. de lage lunch, heldenhouding, de brug, de kameel, de oosterse strekking, de boog, de tafel, het halve wiel, of de Supta Baddha Konasana.
Zijn deze benamingen helemaal nieuw voor jou? Geen probleem: ik begeleid je om in de juiste houding te gaan staan, zitten of liggen. Je zult ervaren dat je allerlei spieren gaat voelen, waarvan je niet eens wist dat je ze hebt.

Adem is de sleutel
Hetgeen wat het nu echt mogelijk maakt om in een bepaalde yoga houding te komen, is de adem. De ademspieren (het middenrif en de tussenribspieren) zijn de belangrijkste spieren van het lichaam. De asana’s worden ondersteund en geleid door de adem, dus hoe beter we kunnen ademen, hoe beter en dieper we in elke willekeurige houding kunnen komen tijdens een uitademing. Hierdoor maak je veel ruimte in je lichaam en dus ook in je hoofd en hart. Tijdens mijn Fusion Flow Yoga lessen, coach ik je in een doorgaande flow naar de beste in- en uit ademhaling!

Hoe meer spanningen we kunnen loslaten tijdens de uitademing, hoe meer ruimte er ontstaat voor nieuwe zaken en hoe beter we dus kunnen voelen wat we nu echt nodig hebben! Je helpt jezelf dus enorm door goed en bewust te ademen. Hoe beter en bewuster je ademt, hoe meer blokkades en spanningen er zullen verminderen, er zal minder anxiety stress en verkramptheid zijn, het leidt tot meer inzicht, creativiteit en oplossingsgericht denken. Het hoofd hoeft daardoor minder onnodige overuren te maken.

Je brengt door goed ademen ongelooflijk veel zuurstof en nieuwe energie naar alle spieren, vezels, gewrichten, pezen, cellen, bloedbanen en huid. Fysiologische effecten hiervan zijn; beter slapen, een lagere bloeddruk en cholesterolgehalte, het verlaagt de hartslag, meer vitaliteit, levenskracht, concentratie en een kalmer en zekerder gevoel over jezelf. Goed ademen maakt ook endorfine aan, een gelukshormoon, een natuurlijke ‘feel good drug’. Dat gun je jezelf toch!

Ik help je graag om via mijn Fusion Flow Yoga lessen, beter leiding te geven aan je eigen lichaam en geest. Door te erkennen wat je grenzen zijn, zodat je ze ook leert herkennen en niet over je eigen grenzen gaat.

Wil je Fusion Flow Yoga ervaren? Geef je dan op via de site van Lijf & Visie: https://www.lijfenvisie.nl/fusion-flow-yoga

Meer informatie

Namaste
Wilma Thalen

Overzicht


Relevante artikelen

Groei door verandering!

Donderdag 26 september 2019

Beste Sporters, Toppers, Bikkels, Yogi’s en andere geïnteresseerden, Gedurende de...

Lees verder
Geduld, acceptatie en blijven trainen

Woensdag 25 september 2019

Dit blog is geschreven door Femke Dekker, neurologisch fysiotherapeut bij Lijf & Visie...

Lees verder
Lymfoedeem; wat is dat eigenlijk?

Woensdag 04 september 2019

Dit blog is geschreven door Taiana Sibilo, oedeemfysiotherapeut bij Lijf & Visie in...

Lees verder
Overzicht