Afspraak maken 088 - 828 24 00

Update: 20-03-2020 Lijf & Visie en het Coronavirus

Vrijdag 20 maart 2020 in Nieuws

Afgelopen zondag 15 maart 2020 werden vergaande maatregelen aangekondigd in verband met het Coronavirus. In Nederland ligt het leven nu grotendeels stil. In de landen om ons heen zien we dat de maatregelen verder gaan dan bij ons in Nederland. Het is niet ondenkbaar dat er bij ons verdere maatregelen dienen te worden genomen zodra de ziekenhuizen vol lopen en de IC’s overlopen.

Wat betekent dit voor onze Zorg en FIT diensten
Alle groepstrainingen en sportactiviteiten bij Lijf & Visie FIT zijn reeds gestaakt [lees hieronder meer]. Qua (fysio-) therapeutische afdelingen zijn we vooralsnog actief. Intern zijn er al tal van maatregelen genomen om de mensen veilig te blijven behandelen.

Lijf & Visie ZORG
Er is veelvuldig overleg tussen het Ministerie van VWS en het KNGF, onze overkoepelende beroepsvereniging. Het KNGF benadrukt bij de ministeries van VWS (RIVM en GGD's), Economische Zaken en Sociale Zaken & Werkgelegenheid én de Zorgverzekeraars steeds hoe noodzakelijk de continuïteit van fysiotherapeutische zorg is. Het ministerie beaamt dit en daarom blijven we vooralsnog open.

De algemene opvatting vanuit de beroepsvereniging KNGF is:

  • De fysiotherapeutische beroepsgroep moet zoveel mogelijk door kunnen werken om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van deze crisis, ook om huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer te belasten
  • Daarnaast zal ook het wegvallen van fysiotherapie uit de keten gevolgen hebben voor het bewegend functioneren van mensen met vergaande gevolgen voor zelfstandigheid en optimaal functioneren.

Welke zorg kunnen wij blijven verlenen als wij tegelijkertijd rekening willen houden met alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen? Het KNGF legt de komende dagen de definitie van noodzakelijke fysiotherapeutische zorg voor aan VWS en Zorgverzekeraars Nederland.

We kunnen jullie nu dus nog geen duidelijk antwoord geven. Onze ergotherapie, logopedie en andere therapeutische afdelingen hebben te maken met dezelfde vraagstukken. We hebben daarom afgesproken dezelfde lijn door te trekken die wij in de fysiotherapie terugzien.

Het positieve is dat we nog aan het werk zijn en er alles aan doen om de noodzakelijke behandelingen voort te zetten. Uiteraard volgen we verder alle richtlijnen van het RIVM. Blijft u gelieve bij klachten thuis.

Lijf & Visie FIT – maatregelingen met betrekking tot onze sportdiensten
Het team van Lijf & Visie is volop bezig is om voor jullie sporters, FIT & DIP-ers, Adem & Kou fanaten en Lijf & Visie liefhebbers alternatieve programma’s te ontwikkelen. De FIT & DIP-ers hebben al met veel plezier kennis gemaakt met de eerste online training. En dit gaan we doortrekken. Er zullen op korte termijn meer online diensten worden aangeboden, zoals;

- Trainingen
- Circuits
- Oefenprogramma’s
- A&K/ F&D trainingen

>> Houd onze website en de sociale media in de gaten! U krijgt van ons een seintje als we er klaar voor zijn!

Aangepaste openingstijden
We nemen ook een aantal extra maatregelen om onze dienstverlening zo goed en verantwoord mogelijk voort te zetten.
Vanaf 20-03-2020 zullen we onze openingstijden aanpassen:

Locatie Soest & Schagen
- Maandag van 07:30-18:00 uur
- Dinsdag van 07:30-18:00 uur
- Woensdag van 07:30-18:00 uur
- Donderdag van 07:30-18:00 uur
- Vrijdag van 07:30-18:00 uur
- Zaterdag gesloten

Locatie Amsterdam:
- alleen woensdag geopend van 08:30-17.00 uur

Iedere locatie zal afzonderlijk zijn openingstijden aanpassen zodat er lokaal voldoende reguliere en specialistische zorg aanwezig is. We proberen de inhoudelijke zorg zoveel als mogelijk door uw eigen therapeut te laten plaatsvinden. Door de strenge richtlijnen met betrekking op de gezondheid en hygiëne, kan het voorkomen dat we een therapeut niet aan het werk mogen laten gaan. We doen er alles aan dat een behandeling dan wordt overgenomen door een andere therapeut. Heeft u daar bezwaar tegen, dan kunt u de behandeling kosteloos annuleren.

Voor ons allemaal is de situatie die ontstaan is door het Coronavirus volledig nieuw. We doen er alles aan om jullie zo goed en veilig mogelijk te bedienen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let op elkaar!

Team Lijf & Visie

Zie ook onze eerdere berichtgeving hier: https://www.lijfenvisie.nl/nieuws/1464/update-maatregelen-lijf-&-visie-i-r-t-coronavirus

Overzicht


Relevante artikelen

Update Corona - L&V

Dinsdag 24 maart 2020

In verband met de gisteren aangekondigde maatregelen van de overheid in de strijd tegen Corona zijn...

Lees verder
Update maatregelen Lijf & Visie i.r.t. Coronavirus

Zondag 15 maart 2020

Update 15-03-2020: Informatie hoe om te gaan met beperking van verspreiding van het Coronavirus De...

Lees verder
Laura Veldkamp gaat Down Under!

Dinsdag 25 februari 2020

Hi, mijn naam is Laura en ik ga ‘’Down Under’’. Oké laten we bij het...

Lees verder
Overzicht