Afspraak maken 088 - 828 24 00

Ciska van der Voort, meervoudig Nederlands Kampioen Karate, over haar Adem & Koude ervaring bij Lijf & Visie!

Dinsdag 19 november 2019 in Nieuws

Ciska van der Voort, heeft vorige week de hoogste podiumplaats behaald op de Open Luikse Karate kampioenschappen. Een mooie winst ter voorbereiding op de Karate Premier League die eind november in Madrid zal plaatsvinden. Zij dingt hier mee naar een plaats op het kwalificatietoernooi voor Tokyo 2020. 

“Karate is een hele explosieve sport. Je hebt slechts 3 minuten op de mat om te presteren. Snelheid & focus is dan heel belangrijk,” legt Ciska uit tijdens ons telefonisch interview. “Om de intensiteit van mijn trainingen te verbeteren en te verhogen, was ik dit voorjaar samen met mijn trainer op zoek naar verandering. Toen vertelde één van onze karateleraren uit Schagen over de Adem & Koude Training bij Lijf & Visie. En daar ben ik deze zomer volledig voor gegaan.”

Van leerling karate tot meervoudig Nederlands Kampioen Karate.
Ciska kwam op haar 13e in aanraking met de karatesport en trainde jarenlang bij karateclub Genseikan Karatedo in Anna-Paulowna, Noord-Holland. “Ik deed al snel mee aan wedstrijden en bleek succesvol in de sport. Aanvankelijk in Bogu karate (= met helm- en buikbescherming) en later ook in het wedstrijdsysteem van de Wereld Karate Federatie (semi-contact).”
“Ik trainde intensief voor de Premier League toernooien in Europa. In 2009 werd ik in Duitsland 2e en daarmee had ik me gekwalificeerd om mee te trainen met de Nederlandse selectie.” Ze reisde de hele wereld over en presteerde o.a. in Tokyo, Istanbul, Tsjechië, Oostenrijk, Finland en Duitsland. In 2011 werd Ciska voor het eerst Nederlands Kampioen Karate, in 2012 werd ze tweede en in 2013 en 2019 weer eerste! Een geweldige prestatie.

Topsport, eigen bedrijf runnen en een jong gezin!
Inmiddels runt de polderse samen met haar vriend David een eigen karate-/sportclub Genseiryu Karatedo aan huis. ”David geeft hier karatetrainingen en samen geven wij Fit2Fight: een kracht & conditietraining voor volwassenen waar we je leren sneller, scherper en explosiever te worden” ligt Ciska enthousiast toe. David en Ciska hebben twee jongens van 4 en 3 jaar. “De jongste oefent regelmatig ‘stiekem’ karate in de huiskamer. Heel leuk om te zien!”
In de topsport is het belangrijk continue aan jezelf te blijven werken. “Ik let altijd op goede voeding, eet veel groente en geen vlees. Ook ben ik mij gaan verdiepen in meditatie. Om vooral tijdens alle drukte van topsport, ons gezin en ons bedrijf ook tijd voor mezelf te nemen! Je wilt alles aanpakken, maar dat lukt niet altijd.”

Tijd voor verandering
“Graag wilde ik weer net zo intensief kunnen trainen als vroeger,” vervolgt Ciska. “Samen met mijn Japanse coach & trainer zochten wij naar een manier om te verbeteren. En zo kwam ik in aanraking met de Adem & Koude Training bij Lijf & Visie.”

Alex Klaver, fysiotherapeut bij Lijf & Visie in Schagen is gespecialiseerd Adem & Koude Coach en Oxygen Advantage instructeur. Hij heeft deze zomer Ciska 1 op 1 getraind; om door middel van ademhalingsoefeningen, mindset en de ijsbadmethode meer controle te krijgen over haar fysieke en mentale gezondheid. “Ik ging er heel open in en hoopte dat het me zou helpen meer energie te krijgen en mijn trainingen te ondersteunen. Wij hoopten dat mijn herstel zou kunnen verbeteren.”

Hoe heb je de Adem & Koude Training ervaren?
“De training was interessant en vond het goed om te ervaren. Het was een intensief traject met vrij veel huiswerkoefeningen, waar ik echt tijd voor vrij moest maken. De ijsbaden vond ik leuk om te doen. De ademhalingsoefeningen waren erg wennen voor mij. Ik vond ze lastig maar ze deden me wel goed.”

Wat heeft het je gebracht?
“Stap voor stap ben ik me beter gaan voelen. Ik voel me veel energieker en heb mijn trainingsintensiteit weten te verhogen. Verder lijkt mijn weerstand te zijn verbeterd. Vroeger was ik nooit ziek, de laatste jaren was mijn weerstand super slecht en nu lijkt dat echt beter. Ik kan niet zeggen of het alleen door deze training komt, omdat ik ook op andere gebieden aan mezelf heb gewerkt. Maar ik ben hier in ieder geval super blij mee!”

Hoe pas je je ervaringen toe in het dagelijks leven?
“Ik probeer zoveel mogelijk de oefeningen te blijven doen, omdat ik het gevoel heb dat daardoor mijn herstel verbeterd is. Voor meer focus tijdens de wedstrijden doe ik, voordat ik de mat op ga, de ademhalingsoefeningen, zoals ik tijdens de training heb geleerd. Ook douche ik nog dagelijks koud. Alleen op reis, naar bijvoorbeeld Japan, vond ik het lastig toe te passen omdat het water niet koud genoeg werd.” “Nu het buiten kouder wordt, ga ik ook gewoon af en toe buiten in de kou staan. Uiteraard niet in mijn warme kleding;).”

“Ik raad de Adem & Koude Training iedereen aan. Mits je er echt helemaal voor gaat, inclusief de thuisopdrachten.
Dan haal je er voor jezelf het meeste uit!”

Aldus Karateka Ciska van der Voort

Is het voor jou tijd voor verandering? Wil jij ook ondervinden waarom Adem & Koude zoveel mensen goed doet? Investeer in jezelf en ga de uitdaging aan! De 10-weekse Adem & Koude Training in Schagen start 6 december bij Zwembad de Wiel in Schagen. In Soest starten er in het nieuwe jaar ook weer nieuwe trainingen. Lijf & Visie geeft reeds 3 jaar met succes deze training in Soest. De training wordt hier gegeven door Bart Eigenhuis en Myron Jacobs, gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur en Oxygen Advantage & Breatheology instructeur. Lees hier meer over de Adem & Koude Training. Hier vind je ook de kosten, trainingstijden en het online aanmeldformulier. 

Wees er snel bij en geef je op! 

Direct naar Adem & Koude Training

Vanaf deze plaats willen wij Ciska bedanken voor het interview en haar namens Lijf & Visie heel veel succes wensen in Madrid tijdens de Karate Premier League.

Meer informatie:

Dit artikel is geschreven door Stefanie Teitsma, marketing & communicatie medewerker bij Lijf & Visie.

Overzicht


Relevante artikelen

Ontwikkeling: Texel!

Woensdag 29 juli 2020

Opening sport per 1 juli

Dinsdag 30 juni 2020

Bepaalt je verzekeraar straks naar welke arts je gaat?

Dinsdag 16 juni 2020

FIT na corona!

Woensdag 10 juni 2020

Overzicht