Afspraak maken 088 - 828 24 00

Bedrijfsfysiotherapie

Fysieke problemen zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Steeds meer organisaties & bedrijven zijn zich bewust van het belang van de fysieke aspecten van arbeid. Daardoor groeit de aandacht voor de relatie tussen (fysieke) belasting van het werk en de (fysieke) belastbaarheid van de werknemers. 

Aanpak van de bedrijfsfysiotherapeut
De bedrijfsfysiotherapeut zet zijn specialistische kennis in om een gezonde werkomgeving te creëren en het ziekteverzuim te verminderen in het bedrijf. De bedrijfsfysiotherapeut is met name gefocust op de preventie van fysieke problemen die tijdens werk kunnen ontstaan. Ook kun je bij de bedrijfsfysiotherapeut terecht voor bestaande gezondheidsproblemen van werknemers. Zowel op de werkvloer als op de thuiswerkplek kan een werkplek analyse worden uitgevoerd. 44 procent van de thuiswerkers beschikt niet over een Arbo-verantwoorde werkplek. 35 procent weet niet of ze een goede houding aannemen tijdens het werk. Hier valt al veel winst te behalen om klachten te voorkomen. Samen met de werknemer en werkgever wordt een optimaal plan samengesteld met reële doelen. Doelen die haalbaar zijn! Met het oog op: verbetering, herstel en reïntegratie.

Het gaat hier vooral om strategisch advies over de fysieke belasting in de breedte van de organisatie. Een bedrijfsfysiotherapeut is dus geen behandelaar in de curatieve zin, maar een coach, begeleider en een adviseur.

Afspraak maken
Wil je meer weten over het maatwerk dat Lijf & Visie WERK kan leveren? Dat kan door vrijblijvend een afspraak met ons te maken via 088 - 828 2400. Vraag naar Wouter Teitsma of Esther Roelofs.

Meer lezen? Ontdek hier onze FIT Blogs:

Onze specialisten per vestiging

Schagen (1)

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Wouter Teitsma

Directeur, Fysiotherapeut & Manueel Therapeut

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.